Anlık Bildirim

Valve, Counter-Strike hilecilerini yapay zekayla tespit edecek

Valve, Counter-Strike’da hile kullanan oyuncuları tespit edebilmek amacıyla yeni bir yapay zeka yazılımı üzerinde çalıştığını duyurdu. Yapay zeka, şimdiden bazı hile türlerini algılayabiliyor.

Valve, Counter-Strike hilecilerini yapay zekayla tespit edecek Tam Boyutta Gör

Valve, kendisine en çok geliri sağlayan oyunlardan birisi olan Counter-Strike’ın oyun deneyimini geliştirebilmek adına önemli bir adım attığını duyurdu. Şirket, oyundaki hileli oyuncuları bulabilmek amacıyla özelleştirilmiş bir yapay zeka üzerinde çalışıyor.

Reddit üzerinden duyurulan yeni yapay zeka, bir kullanıcının Valve_Anti-Cheat isimli hesaba “Valve neden spin-bot için bir tür koruma geliştirmiyor?” sorusunu yöneltmesinin ardından gündeme geldi. Valve_Anti-Cheat, spin-bot hilesini saptayan yazılımlar kullanmanın hile geliştiricileriyle bir tür yarış başlatacağını, bu şekilde kesin bir çözüme ulaşamayacaklarını söyledi.

Spin-bot hilesi, hile kullanıcısının kamerasının çok hızlı bir şekilde dönmesini ve onun 360 derecelik görüş açısına sahip olmasını sağlıyor. Bu hile bir tür otomatik nişan alma hilesiyle birlikte kullanıldığı takdirde, hile kullanıcılarının vurulması neredeyse imkansız hale geliyor.

Görünüşe göre Valve, geliştirdiği yapay zekanın öğrenme kabiliyeti sayesinde hile kullanıcıları ve geliştiricileriyle olan kovalamacayı sonlandırmayı hedefliyor. Yapay zeka, bu işlevini etkin bir şekilde yerine getirebilmek adına farklı bir veri merkezine ve binlerce işlemciye sahip olan, hızlı mı hızlı bir sisteme ihtiyaç duyabilir. Ancak yapay zekanın bazı hileleri algılayabilecek kadar geliştiği düşünülürse, Valve’ın masraftan çekinmediğini söylenebilir.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5391 kez okundu.
37 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, Valve ve
3 etiket daha hile counter strike Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim