Anlık Bildirim

Pandemide gençlerin yeni iş kapısı: Sosyal medya

Günümüzde sosyal ağlar yeni iş kolları bulma açısında fırsatlar sunabiliyor. Özellikle Instagram üzerinden iş yapan sayısız insan bunun doğrulunun kanıtı olabilecek nitelikte.

Pandemide gençlerin yeni iş kapısı: Sosyal medya Tam Boyutta Gör

Olivia Crowley geçen yaz üniversiteden mezun olduğunda iş bulmanın neredeyse imkansız olduğunu gördü. Koronavirüs pandemisi tüm hızıyla devam ederken, Birleşik Krallık iş piyasası durma noktasına gelmişti. Bu yüzden neredeyse hiçbir firma işe alım yapmıyordu. Bath Spa Üniversitesi'nden yaratıcı medya pratiği diploması olan Olivia, pazarlama alanında iş bulmak istedi ve bu yüzden 30 iş başvurusu yaptı. Sonuç olarak 30 ret aldı. 

Sonunda Olivia, meseleleri kendi eline alması ve yaratıcı düşünmesi gerektiğini fark etti. Bu yüzden kendi Instagram sayfasını ve bir sosyal medya pazarlama şirketi olan Living Lavish Social adlı işini kurdu. İşletme sahiplerine şirketlerini Instagram'da nasıl pazarlayacakları konusunda tavsiyelerde bulunmaya başladı. Haftalar içinde ilk müşterisine kavuştu ve kısa süre sonra ikinci müşterisi geldi. Olivia gününü iş arama, beceri geliştirme ve ardından iş üzerinde çalışarak böldüğünü söylüyor. Belki de bu geleneksel iş arama modelinde başarısız olan birçok genç insana ilham kaynağı olabilir. 

Mezunların iş arama konusunda uzman olan Gemma Stephenson, iş bulmak veya kendi işinizi veya ağınızı kurmak için sosyal medya kullanımının pandemi sırasında üniversiteden ayrılanlar arasında artan bir eğilim olduğunu söylüyor. Özellikle bu kuşağın internet ve sosyal medyayla olan ilişkisi masrafsız yeni girişimlerde bulunabilmesine olanak sağlıyor. 

Kaldı ki ülkemizde de bu tarz olmasa da birçok insan sosyal medyada para kazanmanın yolunu bulabiliyor. Dahası birçok büyük şirketin pazarlama departmanı televizyonlara pahalı reklamlar vermektense influencerlar ile çalışmayı daha doğru buluyor. Ne kadar kuşatılmış olursa olsun bugün bu ağlar iş alanında hala fırsat sunabiliyor öte yandan. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim