Anlık Bildirim

Intel Alder Lake işlemciler PCIe 5 SSD sürücüleri coşturacak

CES 2022 fuarı öncesinde Alder Lake işlemcilerinin PCIe 5.0 desteğini testlere sokan Intel elde edilen rekor aktarım performanslarını Twitter üzerinde paylaştı. 

PCIe 5.0 SSD

Alder Lake işlemcileri ile birlikte güçlü bir PCIe 5.0 optimizasyonuna hazırlanan Intel, yaptığı testlerde rekor bant genişliği elde ediyor. Tek ve çift Samsung SSD sürücüler ile yapılan testler bu hafta firma tarafından paylaşıldı. 

PCIe 5.0 SSD sürücülerde rekor hızlar

CES 2022 fuarına fiziksel olarak katılmaktan son anda vazgeçen Intel, normalde fuarda sergileyeceği teknolojileri sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Şef stratejist Ryan Shrout, Intel Core i9-12900K ile Samsung PM1743 PCIe 5.0 SSD sürücülerini teste sokmuş.

Tek sürücü ile yapılan testlerde 13GB/s veri aktarım hızlarına ulaşılabiliyor ki zaten Samsung’un belirttiği hızlar da bu şekildeydi. Bunun yanında iki sürücüyü birden de teste sokan Shrout, 28GB/s hızlara ulaşmış. Test sisteminde Asus Z690 anakart ve EVGA GeForce RTX 3080 ekran kartı yer alıyor. Aynı sistemde PCIe 4.0 SSD sürücüler 7GB/s seviyesinde kalıyor. 

Ulaşılan hızlar kurumsal sürücüler üzerinde ve sunucu tarafında önemli avantajları olacak. Son kullanıcıya sunulacak PCIe 5.0 SSD sürücülerde bu hız seviyelerini görmek pek mümkün olmayabilir ancak yine de yüksek olacaktır. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim