Anlık Bildirim

ABD balonlarla Çin ve Rus saldırılarına karşı koyacak

Ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı hipersonik füzelerden korunmak için de yine büyük yatırımlar yapılıyor. Pentagon balon projelerine 27 milyon dolar ayırdı.    

Pentagon Tam Boyutta Gör

Çin’in olası bir savaşta doğrudan Starlink uydularını hedef alacağını açıklamasının ardından ABD tarafından da bir hamle geldi. Pentagon olası hava saldırılarında yüksek irtifa balonlarını kullanacak

ABD’den balonlu savunma

ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde desteklenen bir proje; Çin ve Rusya’nın özellikle hipersonik füze ve benzeri yüksek irtifa saldırılarına karşı balonlarla müdahale edecek bir yöntem geliştiriyor.

Geliştirilen yüksek irtifa balonları stratosferde 18 bin ve 27 bin metre arasına yerleştirilecek. Pentagon’un istihbarat ağına dahil edilecek olan balonlar hipersonik füze gibi cisimlerin tespitini yapacak ve erken uyarı sistemine haber gönderecek. Balonların yüksek irtiafada olması kullanım ömrünün uzamasını sağlıyor.

Raven Aerostar tarafından yönetilen balonlar yeri geldiğinde uydu sistemlerini de kullanacak. Pentagon bu ve benzeri balon projelerine 3.8 milyon dolar harcadı ve 2023 sonuna kadar 27 milyon dolara yükseltecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim