Anlık Bildirim

Google, beşinci nesil Tensor işlemcisini test etmeye başladı

Geçtiğimiz yıllarda Snapdragon markasını terk eden Google, Pixel cihazlarında Samsung ile birlikte tasarladığı işlemcilere geçiş yapmıştı. Firma, önümüzdeki yıllarda Samsung'u da terk etmek istiyor.
Pixel 10 serisinde kullanılacak Tensor G5 için testler başladı Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz yıllarda Pixel markasını baştan aşağı yenileyen Google, bu süreçte Qualcomm Snapdragon işlemcilerini terk etmişti. Bunun üzerine firma, Samsung’un Exynos yonga setlerini özelleştirerek Pixel serisinde Tensor yonga setini kullanmaya başlamıştı. Bu süreçte 3 farklı Tensor işlemci üreten firma, yakında Samsung’u bu markadan uzaklaştırmayı düşünüyor.

Google Pixel 10’da kullanılacak Tensor G5 Exynos temelli olmayacak

Geçtiğimiz aylarda beşinci nesil Google Tensor’un TSMC tarafından üretileceği ortaya çıkmıştı. Economic Daily tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Google, tamamen kendi tasarladığı Tensor G5’in ilk versiyonunu test amaçlı KYEC’e gönderdi. Bahsi geçen yonga setinin ilk olarak Pixel 10 cihazlarında kullanılması bekleniyor.

Pixel 10 serisinde kullanılacak Tensor G5 için testler başladı Tam Boyutta Gör
Eğer bu iddia doğruysa, beşinci nesil Tensor Google’ın kendi başına tasarladığı ilk yonga seti olacak. Şimdiye kadarki tüm Tensor çipleri, üst seviye Exynos çiplerini temel alıyordu. Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen Tensor G4 de Samsung’un Galaxy S24 serisinde kullandığı Exynos 2400 çip setini temel alacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim