Anlık Bildirim

Pixel 6’nın işlemcisi Tensor, Samsung tarafından geliştirilmiş bir Exynos işlemci olabilir

Pixel 6 ile Google, Qualcomm’a olan bağlılığından kurtularak kendi işlemcisi olan Tensor’a geçiyor. Ancak yeni gelen raporlara göre Tensor, Samsung tarafından geliştirilmiş olabilir.

Pixel 6, Exynos işlemciye sahip olabilir Tam Boyutta Gör

Android’in sahibi olan Google, akıllı telefon pazarında ilginç bir yere sahip. Nexus serisi ile Android deneyiminin optimal halini kullanıcılara sunmak isteyen Google, daha sonra Pixel serisi ile bu deneyimi sonraki noktaya çıkardı. Pixel serisi ise bir süredir akıllı telefon pazarında bir düşüş yaşadı. Pixel 5 ile amiral gemi yapmaktan vazgeçen Google, Pixel 6 ile amiral gemi sınıfına geri dönüyor. Google, Pixel 6’da Qualcomm veya MediaTek’ten işlemci almak yerine kendi işlemcisi olan Tensor’u üretmiş. Ciddi anlamda teknik bilgiye sahip olmadığmız Tensor’un ana odağı ise yapak zeka işlem birimi olacak Ancak raporlara göre Tensor, Samsung ile beraber geliştirilmiş olabilir.

Tensor, Galaxy S21’deki Exynos 2100 ile büyük benzerlik gösterebilir

Yeni nesil Pixel’den gelen sızıntılar, uzun bir süredir Google ve Samsung’un ortak bir işlemci hazırladığı yöndeydi. Geçtiğimiz yıl Samsung’un Exynos 9855 ve 9925 kod adına sahip iki yeni Exynos işlemcisi üzerinde çalıştığı hakkında bilgiler gelmişti. Bu işlemcilerden birinin AMD grafik birimi ile gelmesi beklenirken diğeri, GalaxyClub’ın raporuna göre “Whitechapel” kod adına sahip. Whitechapel, Pixel 6’da kullanılan Tensor çipinin de kod adı olduğundan dolayı Tensor, büyük ihtimalle daha önce çıkış yapmamış Exynos 9855’in ta kendisi.

Peki Exynos 9855’in performansı nasıl olacak? Samsung’un Galaxy S21 serisinde kullandığı Exynos 2100, şirket içinde Exynos 9840 kod adına sahip ve Galaxy S22 serisinde kullanılacak olan AMD grafik birimli Exynos 2200 ise şirket içinde Exynos 9925 kod adına sahip. Kod adlarından yola çıkarak Tensor’un, Exynos 2100’e yakın bir performans göstermesini bekleyebiliriz.

Pixel 6, Exynos işlemciye sahip olabilir Tam Boyutta Gör

Her ne kadar raporlar Tensor’un Exynos 9855 olduğunu gösterse de, resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca Tensor’un ana odaklarından olan yapak zeka birimi, çoğunlukla Google tarafından tasarlanmış olacaktır. Amiral gemi performansları sunsalar da Exynos işlemcileri, teknoloji dünyasında kötü bir repütasyona sahipken Tensor nasıl karşılanacak birlikte göreceğiz. Tensor hakkında daha fazla bilgiye Pixel 6’nın çıkışına doğru ulaşacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim