Anlık Bildirim

PlayStation da oynaması ücretsiz oyunlara reklam ekleyecek

Geçtiğimiz hafta Microsoft’un ücretsiz oyunlara reklam eklemeyi düşünmesi gündeme gelmişti. Görünüşe göre Sony de benzer bir program ile ücretsiz PlayStation oyunlarına reklam ekleyecek.

PlayStation, oynaması ücretsiz oyunlara reklam ekleyecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Microsoft’un ücretsiz oyunlara reklam eklemeyi düşündüğü haberi gelmişti. Bu doğrultuda Microsoft, oynaması ücretsiz oyunlarda sanal tabela veya reklam panosu satacaktı. Görünüşe göre Sony de benzer bir strateji peşinde.

Sony, kişisel veri toplayan firmalara reklam vermeyecek

PlayStation’ın planladığı reklam sistemi, Xbox’tan biraz daha farklı olacak. Advertising Insider’a göre Sony, oynaması ücretsiz oyunlarda battle pass ve kozmetik alışverişler dışında da para akışı sağlamak istiyor. Bu noktada Sony, oyunlarda sanal reklam panolarına yer verecek. Görünüşe göre Sony, reklamları izleyen kullanıcıları oyun içi kozmetik eşyalarla ödüllendirmeyi düşünüyor. Microsoft, yeni reklam gelirlerinden bir komisyon almayı düşünmüyor ancak Sony, bu konuda hala karar vermiş değil. Ancak Sony, oyuncuların gizliliğine önem vererek yalnızca kişisel veri toplamayan firmalara reklam alanı verecek.

Görünüşe göre iki firma da farklı şekilde benzer fikir üzerinden gidecek. Sony’nin yeni reklam sisteminin 2022’nin sonunda gelmesi planlanıyor, Xbox’ın reklam sistemi ise yılın üçüncü çeyreğinde oyuncularla buluşacak. Bakalım ücretsiz oyunlarda reklam panoları, oynaması ücretsiz oyun pazarını nasıl bir doğrultuya götürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2286 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox, playstation network ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim