Anlık Bildirim

Hacettepe Üniversitesi’nden Profesör: Turkovac, Sinovac kadar etkili olabilir

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Akova tarafından yapılan açıklamalara göre Turkovac aşısı çalışmaları daha kısa sürede bitebilir ve aşı, Sinovac aşısı kadar etkili olabilir.

Prof. Dr. Murat Akova Tam Boyutta Gör

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Akova, Turkovac aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre aşı çalışmaları beklenenden daha kısa sürede bitebilir ve Turkovac aşısı Sinovac aşısı kadar etkili olabilir.

Akova açıklamalarında şunları söyledi: “Turkovac aşısı inaktif bir aşı. İnaktif aşılar, BioNTech gibi mRNA aşılarına göre daha düşük miktarda antikor üretiyor. Ancak, virüsün farklı kesimlerine karşı daha yaygın antikor üretiyorlar. Ben, Turkovac aşısının Sinovac aşısı kadar etkili olacağını tahmin ediyorum.”

Yerli aşıyı olan bir gönüllü Tam Boyutta Gör

"1000'den fazla gönüllüde deneniyor"

Murat Akova, Hacettepe Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen yerli aşı çalışmalarında yer almış ancak bir süre sonra görevden ayrılmıştı. Akova’nın açıklamalarına göre Turkovac aşısı çalışmaları şu an 5 merkezde binin üzerinde gönüllüde deneniyor. Akova, şu ana kadar hiçbir yan etkiyle karşılaşılmadığını da sözlerine ekledi.

Akova’ya göre Turkovac’ın Sinovac kadar etkili olduğu kanıtlanırsa, aşı onay alacak. Bundan sonra da üretim safhasına geçilecek. Ayrıca açıklamalarına şunları da ekledi: “Eğer yeteri kadar gönüllüye ulaşılabilirse, aşı çalışmaları beklenenden çok daha kısa sürede sona erebilir.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6790 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkovac, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim