Anlık Bildirim

PS5 özel oyunları PS4 ile uyumlu olmayacak

PS5 konsolunun piyasaya çıkışı ile aynı anda tanıtılacak yeni oyunlar PS4 konsolu ile uyumlu olmayacak. Sony PS4 donanımının tecrübeyi düşüreceğini düşünüyor.

PS5 özel oyunları PS4 ile uyumlu olmayacak Tam Boyutta Gör

Microsoft’un Xbox Series X konsoluna geçmişe yönelik uyumluluk desteği kazandırma çalışmaları devam ederken Sony ise PS5 konsolunda her zaman olduğu gibi muhafazakar bir yaklaşık sergilemeye devam ediyor.

Sadece PS5 özelinde

Her zaman olduğu gibi yeni nesil konsollar ile birlikte pek çok oyun ilk kez tanıtılacak ve konsola özgü olacak. Xbox Series X konsolunun genelde Xbox One ile uyumlu özel oyunlar piyasaya çıkaracağı tahmin ediliyor ancak PS5 konsolu buna izin vermeyecek.

Sony IE patronu Jim Ryan yaptığı açıklamada PS5 için geliştirilen yeni oyunların sadece bu konsola özel kalacağı ve PS4 ile uyumlu olmayacağını duyurdu. Bu sayede PS5 konsolunun üst seviye donanımından en iyi şekilde istifade edecek.

Sony elbette konsolun satışlarını arttırmak adına da böyle bir adım atmış durumda. Bu adım uzun süredir PS4 serisine yatırım yapan oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir zira her konsol sahibi bir sonraki neslin özel oyunlarına erişim sağlamak ister. Bakalım yıl sonuna kadar bu kararlarda neler değişecek?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7414 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, ps4 ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim