Anlık Bildirim

PS5 Pro beklentilerin altında kalabilir: 4K 120 FPS hayal mi?

Playstation 5'in uzun süredir beklenen ''Pro'' sürümü performans anlamında beklentilerin altında kalabilir. Yeni konsol muhtemel olarak Checkerboard Rendering'i (CBR) temel alacak.
PS5 Pro beklentilerin altında kalabilir: 4K 120 FPS hayal mi? Tam Boyutta Gör
Sony’nin 2024 yılında yeni bir PlayStation 5 sürümü tanıtmaya hazırlandığı söyleniyor. Hatta bu modelin PS5 Pro olacağı ve standart sürüme kıyasla 4K 120FPS'i hedefleye belirtilmişti. Digital Foundry ise, bu iddialara geçtiğimiz saatlerde açıklık getirdi. Yenilenen sürüm, beklentilerin altında kalabilir.

PS5 Pro beklentilerin altında kalabilir

Kaçıranlar için Playstation 5 Pro'nun daha önce 4K 120 FPS konsolu olacağı, 23,04 TFLOPS işlem gücü ve 4,0GHz CPU ve 2,7GHz GPU saat hızlarına sahip olacağı belirtilmişti. Yani tek yükseltme, saat hızı özelinde olacak. Dolayısıyla PS4 Pro'ya geçişte olduğu gibi GPU işlem birimi sayısında değişim görmeyeceğiz. 

Dolayısıyla Digital Foundry, iki kat performans artışına pek de sıcak bakmıyor. Bunun nedeni CPU'nun oluşturduğu sınırlama. Bildiğiniz gibi PS5'e güç veren AMD APU, 8 adet 3.5GHz Zen 2 çekirdeği ve RDNA 2 tabanlı 2.23GHz GPU'dan oluşuyor. Dolayısıyla beklenen performans artışı, Sony'nin AMD ile geliştirdiği söylenen yükseltme teknolojisi tarafından sağlanacak.

Bu konuda konuşan Digital Foundry ise, yükseltme teknolojisinin yakın zamanda keşfedilen bir patenti temel alabileceğini söylüyor. Çok net olmasa da patent, görüntünün hangi kısmının en çok yükseltme gerektirdiğini belirlemek için bir algoritma kullanacak. Bunun PS4 Pro ve PS5'te kullanılan Checkerboard Rendering (CBR) işlemine benzer olduğunu hatırlatalım. Ancak bundan çok daha iyi çalışacak.

Bildiğiniz gibi PS5 Pro'nun varlığı neredeyse doğrulandı ve bu yıl içerisinde piyasaya çıkacağı söyleniyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemlerde daha fazla bilginin paylaşılacağını düşünüyoruz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10275 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
playstation 5 pro, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim