Anlık Bildirim

Qualcomm, Apple'ın M1 yongasıyla rekabet edebilecek yonga geliştiriyor

Yarı iletken şirketi Qualcomm'un CEO'su Cristiano Amon, eski Apple mühendisleri sayesinde Apple'ın M1 yongasından daha gelişmiş bir yonga üretebileceklerine inandığını söyledi.

Qualcomm, Apple M1 rakip yonga hazırlıkları içerisinde Tam Boyutta Gör

Qualcomm'un yeni CEO'su Cristiano Amon, şirketin gelecek yıl piyasaya sürmek için hazırlık yaptıkları yeni yonganın Apple'ın M1 yongasıyla rekabet edebilecek bir düzeyde olacağını söyledi. Amon bunu bir süre önce satın aldıkları Nuvia girişimi sayesinde gerçekleştirmeyi umuyor.

Qualcomm, Apple M1 ile rekabete girmek istiyor

Bu yılın başlarında Qualcomm, eski Apple mühendisleri tarafından kurulan bir yonga girişimi olan Nuvia'yı 1.4 milyar dolara satın aldı. Satın alımın ardın açıklama yapan Amon, Nuvia'nın geliştirdiği ve üzerinde çalıştığı teknolojileri, yeni nesil dizüstü bilgisayar işlemcileri de dahil olmak üzere tüm ürün portföyüne entegre edeceklerini açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Reuters'e verdiği bir demeçte şirketin, Apple'ın ARM'nin çekirdek tasarımı kullanılarak oluşturulan M1 yongasıyla rekabet edebilmesi için kendi şirket içi yonga tasarımlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Amon ayrıca sözlerine: "Pille çalışan bir cihaz için lider performansa sahip olmamız gerekiyor. Yıllardır ilişkimiz olan ARM, sonunda kendi yapabileceğimizden daha iyi bir CPU geliştirirse her zaman var olan ARM'den lisans alma seçeneğimizi kullanabiliriz." ifadelerini de ekledi.

Qualcomm şu an için yalnızca dizüstü bilgisayarlar için gelişmiş yongalar üretmeye odaklanmış durumda. Şirket, Nvidia, AMD ve Intel'in söz sahibi olduğu veri merkezi pazarına girmeye niyetli görünmüyor ancak Amon, Nuvia'nın tasarımlarını, kendi çiplerini oluşturması gereken bulut bilişim şirketlerine lisanslayabileceklerini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim