Anlık Bildirim

Huawei eridi, Qualcomm ve MediaTek’e yaradı

Mobil yonga pazarında Huawei HiSilicon ambargolar nedeniyle eridikçe MediaTek ve Qualcomm büyümeye başladı. Qualcomm gelir anlamında açık ara lider durumda bulunuyor.

Qualcomm gelir anlamında açık ara lider Tam Boyutta Gör

Mobil pazarın bir dönem yükselen yıldızı iken ABD ambargoları sonrasında kaybolan yıldızı haline gelen Huawei HiSilicon yonga markasının payını da iki dev firma aralarında bölüşüyor. 

Huawei HiSilicon bitiyor

Strategy Analytics tarafından yapılan pazar analizine göre mobil uygulama işlemcisi sektörü yılın ilk çeyreğinde yüzde 21 büyüyerek 6.8 milyar dolar genişliğe ulaştı. Özellikle uygun fiyatlı telefonların da etkisiyle 5G teknolojisi yüzde 41 paya sahip oldu.

Huawei HiSilicon yonga tasarım ortaklığı bu çeyrekte yüzde 88 gibi dev bir düşüş göstererek en sonlara geriledi. Qualcomm ve MediaTek bu sayede satışlarını neredeyse iki kat arttırmayı başardı. 

MediaTek satış sayısı anlamında lider olsa da gelir anlamında ikinci sırada ve yüzde 26 paya sahip. Sektörün aslan payı Qualcomm’da ve yüzde 40 ile lider durumda bulunuyor. Apple ise yüzde 20 ile üçüncü sırada. Samsung ve Unisoc da bu dönemde payını arttıranlar arasında. 

Mobil yonga satışlarını akıllı telefonlar kadar tabletler de arttırıyor. Pandemi sürecinde bu ürünlere olan ilgi oldukça arttı. İkinci çeyrekte de pazar hacminin istikrarını koruması bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim