Anlık Bildirim

Qualcomm, Snapdragon ailesi için yeni Oryon işlemcisini duyurdu

Yonga üreticisi Qualcomm, Snapdragon cihazlarında ilk olarak Windows tabanlı PC'lerde görünecek ve Oryon olarak adlandırılacak olan yeni bir işlemci markasını duyurdu.
Qualcomm Oryon Tam Boyutta Gör
Snapdragon Summit 2022'de, Snapdragon platformları için yeni nesil CPU’nun adı Qualcomm Oryon olarak açıklandı. Yeni CPU, 2023'te piyasaya sürülecek ve üreticilerin Windows PC'ler, akıllı telefonlar ve diğer cihazlarda kullanması için hazır olacak. Firma öte yandan yeni Snapdragon 8 Gen 2 yongasını da tanıttı.

Qualcomm Oryon duyuruldu

Qualcomm, Snapdragon ailesi için yeni Oryon işlemcisini duyurdu
Qualcomm birkaç yıldır Windows ve Chrome OS bilgisayarları için Snapdragon markalı yongalar üretiyor, ancak bunları Windows cihazına sokma konusunda oldukça yavaş bir ilerleme söz konusu. Windows on Arm süreciyle sistemlere girmeye çalışan Qualcomm, Snapdragon serisinde ham performans söz konusu olduğunda Apple'ın Arm tabanlı M işlemcilerinin arkasında yer alıyordu. Üstelik çeşitli optimizasyon sorunları da yer alıyordu. Öyle ki Surface Pro 9’un Qualcomm versiyonu Intel sürümüne kıyasla performans anlamında oldukça gerideydi.

Qualcomm yaptığı açıklamada Oryon CPU çekirdeğini “yeni bir performans düzeyi” olarak tanımlıyor. Mimari düzeyde neil gibi değişiklikler yapıldığı henüz belirsiz ancak Qualcomm’un en azından Windows bilgisayarlarda büyüyebilmesi için uygulama ekosisteminden daha geniş bir destek alması gerekmekte.

Oryon, Qualcomm'un Ocak 2021'de 1,4 milyar dolara satın aldığı CPU üreticisi Nuvia'nın çalışmalarından yararlanıyor gibi duruyor. Bir süre önce Qualcomm’un 12 çekirdekli Nuvia işlemcisi ortaya çıkmış ve performans konusunda oldukça umut verici olarak nitelendirilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim