Anlık Bildirim

Yonga tasarımcıları inanılmaz gelirler elde ediyor

Yonga ürünlerine olan inanılmaz talep tasarımcıların rekor kırmasını sağladı. Qualcomm başta olmak üzere yonga tasarımcıları geçen yıl rekor gelirler elde etti. 

Qualcomm

Küresel çip krizine rağmen yonga ürünlerine olan inanılmaz talep sektör oyuncularının gelirine gelir katıyor. Hem tasarımcılar hem de dökümcüler geçen yıl beklentilerin çok üzerinde gelir elde etmeyi başardı.

Yonga tasarımcıları coştu

Yapılan sektör araştırmasına göre geçen yıl tasarım pazarı geçen yıl 127 milyar dolar gelir elde etti ve yüzde 48 artış ile rekor kırdı. Sadece tasarım araştırmaya dahil edildiği için sektör oyuncuları farklılaşıyor.

Tasarım sektöründe lider Qualcomm geçen yıl 29.3 milyar dolar gelir elde ederken yüzde 51 artış yaşadı. Nvidia yüzde 61 artış ile 24.8 milyar dolar gelir elde ederken Broadcom ise 21 milyar dolar ile yüzde 18 artış yaşadı.

Bu noktada bağlantı yongaları geliştiren şirketlerin biraz daha öne çıktığı görülüyor. Broadcom, MediaTek, Qualcomm toplamda yüzde 70 civarında bir paya ulaşmış durumda. İvmenin bu yıl da giderek yükselmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim