Anlık Bildirim

Radeon RX 5000 ekran kartlarında siyah ekran hatası can sıkıyor

Radeon RX 5000 ekran kartlarında belirli senaryolarda ortaya çıkan siyah ekran hatası kullanıcıları fazlasıyla rahatsız ediyor. AMD henüz net bir tavır ortaya koymuş değil.

Radeon RX 5000 ekran kartlarında siyah ekran hatası can sıkıyor Tam Boyutta Gör

AMD'nin Polaris ile yakaladığı önemli çıkışı Navi mimarisi ile tekrar etmeye başladığı dönemde can sıkıcı haberler gelmeye başladı. Radeon RX 5000 serisinde bazı kullanıcılar siyah ekran hatası alıyor.

Can sıkıcı hata

Belirli senaryolarda ekranın aniden kararması sorunu aslında geçen yıldan bu yana mevcut ancak uzun bir süre geçici bir problem olduğu kanısı vardı. Geçen yılın sonlarından itibaren problemin ciddiliği ortaya çıktı.

Reddit gibi pek çok platformda paylaşılan ve AMD'nin de kabul ettiği siyah ekran problemi açıklamalara göre RX 5700 serisi ağırlıklı gidiyor. Video izlerken, oyun oynarken veya iki işi aynı anda yaparken ekran bir anda siyaha bürünüyor.

Radeon 20.0.3 sürüm notlarında internet tarayıcısı veya Discord gibi arka planda çalışan uygulamalarda donanım hızlandırmasının kapatılması tavsiye edilmiş. Bununla birlikte donanım hızlandırmasını kapadığı halde siyah ekran hatası alanlar var. İşin garip tarafı bazı Vega ve Polaris ekran kartlarında daaynı hayatı alanlar mevcut.

AMD sorunu tam olarak tespit edebilmiş değil. Bu bakımdan elini çabuk tutması ve sorunu gidermesi şart zira tam ivme kazandığı bir dönemde Navi mimarisinin böyle bir problem ile karşılaşması kayıp yaşatabilir.

Kaynaklar bu tür hata alan kullanıcıların Radeon sürücülerini kaldırarak yeniden kurmalarını veya PCIe standardını anakartın otomatik olarak algılaması özelliğini aktif tutmaları tavsiye ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6381 kez okundu.
25 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx 5700 black screen ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim