Anlık Bildirim

Razer el konsolu geliştiriyor

Snapdragon 8 G3x yonga seti ile birlikte Razer da el konsolu pazarına girmeye hazırlanıyor. Oldukça güçlü bir donanım ve yeni nesil bağlantı teknolojileri ile dikkat çekici bir tecrübe sunabilir. 

Razer Tam Boyutta Gör

Sessiz sedasız ilerleyen taşınabilir konsol trendi, Steam Deck ile birlikte dikkat çekmeye başladı. Bu alanda belli başlı bazı üreticiler boy gösterirken Qualcomm’un hamlesi sonrasında rekabet daha da yoğunlaşacak gibi. 

Razer’dan el konsolu

Bugüne kadar oyun bilgisayarı konusunda çok başarılı işler yapan Razer şimdi de konsol pazarına el atıyor. Aslında el konsolu dediğimiz zaman Nintendo Switch veya PSP tarzında oyuna özel ara yüzlere sahip cihazlar aklımıza geliyor ancak Steam Deck gibi projeler masa üstü işletim sistemlerini oyuna dahil etti. 

Valve haricinde bir kaç üretici daha Intel ve AMD tabanlı mini bilgisayar şeklinde oyun konsolları geliştiriyor. Bu alandaki potansiyeli gören Qualcomm yeni Snapdragon 8 G3x ile ARM tabanlı Windows cihazlara alan açmak istiyor. 

Sızdırılan görseller Razer’ın prototip bir el konsolu geliştirdiğini gösteriyor. Snapdragon 8 G3x ile üst seviye bir performans sunacak olan konsol Elite Gaming ve FPS iyileştirme gibi desteklerle de tecrübeyi iyileştirecek. 

Konsolda 120Hz OLED HDR ekran olacağı ifade ediliyor. USB Tip-C üzerinden DP desteği sunulurken 6000mAh kapasiteli batarya uzun kullanım süresi sağlıyor. Yüksek hızda 5G bağlantısı, WiFi 6E ve Bluetooth 5.2 ile akıcı erişim mevcut. 

Windows işletim sistemini kullandığı tahmin edilirken xCloud gibi bulut platformlarına da uyumlu olduğu ifade ediliyor. Prototip cihaz olduğu için görüntüler nihai hali mi yoksa daha estetik bir görünüm kazanacak mı şimdilik bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim