Anlık Bildirim

Reklam Kurulu'ndan Kasım indirimlerine ceza!

Reklam Kurulu, kampanylarda tüketiciyi aldatıcı ifadelere yer veren ve mevzuata aykırı tanıtımlar yapan firmalara ceza kesti. Çok sayıda firmaya ceza kesildi.           
Reklam Kurulu'ndan Kasım indirimlerine ceza! Tam Boyutta Gör
Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, çeşitli e-ticaret platformlarına ve markalara ceza kesti. Kampanya kapsamındaki çeşitli indirimlerin ve tanıtımların mevzuata aykırı olduğu ifade edildi. Özellikle Kasım ayındaki kampanyalar hakkında çok sayıda ceza kesildi.

Kasım indirimleri başta olmak üzere son aylardaki kampanyalardan dolayı Hepsiburada, Trendyol, Pazarama, Teknosa, LCWaikiki, Defacto, Flo, English Home, Madame Coco, Karaca, Vivense, Doğtaş, Yataş, Ayakkabı Dünyası, Pierre Cardin, Unilever, A101, ŞOK, Hakmar, Getir ve Baydöner'e idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Aldatıcı olduğuna karar verilen kampanyalarda “son 30 günlük en düşük fiyat” kuralına uyulmadığı, kampanya sayfalarında indirimsiz ürünlerin listelendiği, indirim öncesi fiyat, kampanyanın geçerlilik süresi ve stok miktarına yer verilmediği ifade edildi.

Reklam Kurulu'nun ceza yağmurundan Google da nasibini aldı. "Geri getirme ritüeli", "aşk ritüeli", "bağlama ritüeli", "güvenilir medyumlar" gibi anahtar kelimelerde gösterilen medyum ve falcı reklamlar nedeniyle 347.128 TL idari para cezası uygulanması ve söz konusu reklamların durdurulmasına karar verildi. Reklam mevzuatında, "Falcı, medyum, astrolog ve benzerleri tarafından verilen hizmet reklamları ile yasadışı bahis ve kumar oyunlarının reklamları hiçbir şekilde yapılamaz." hükmü bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14446 kez okundu.
39 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
black friday, hepsiburada ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim