Anlık Bildirim

Resmileşti: Apple Watch 9'un kanda oksijen özelliği artık işlevsiz!

Apple, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de kanda oksijen özelliğinin artık kullanılamaz olduğunu bildirmek için online mağazasını da güncelledi.      
Apple Watch 9 & Watch Ultra 2 kanda oksijen özelliği kaldırıldı işlevsiz Tam Boyutta Gör
Apple Watch 9 ve Watch Ultra 2 modelleri ABD’de 18 Ocak'tan itibaren kanda oksijen özelliği olmadan satılmaya başlandı. Apple Online Store’da en üstte bilgilendirme amaçlı “Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 artık kanda oksijen özelliği içermiyor.” yazıyor. Ayrıca kullanıcıların Apple Watch modellerini karşılaştırmak için özel olarak hazırlanmış teknik özellik sayfasında da ilişkili tüm ifadeler kaldırıldı.

Kanda oksijen özelliği neden kaldırıldı?

Apple, ilgili modellerde Amerika’daki satış yasağını kaldırmak için kanda oksijen özelliğini kaldırdı. Masimo’nun Apple’ın 2020'de Watch Series 6 modeliyle duyurduğu bu özelliğin patentine sahip olduğunu söylemesi üzerine ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) kandaki oksijen seviyesini ölçen modeller için yasaklama kararı verdi ve artık saatlerde bu özellik işlevsiz. Kullanıcılar, Kanda Oksijen uygulamasını açtıklarında artık kullanılabilir olmadığını belirten bir uyarıyla karşılaşacak ve iPhone’daki Sağlık uygulamasına yönlendirilecek.

Türkiye'deki modelleri etkilemiyor

Apple, Blood Oxygen uygulamasının daha önce satılan Series 9 ve Ultra 2 modellerinde kullanılabilir olacağını da belirtti. Bu satış yasağının uluslararası alanda geçerliliği yok; dolayısıyla Türkiye’deki Apple Watch modellerini etkilemiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim