Anlık Bildirim

Restoran ve kafelerdeki menülere düzenleme: QR kod riski kalkıyor!

1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek düzenleme ile restoran ve kafelerin girişine fiyat listeleri asılacak. Masalarda fiyat listelerinin bulunması zorunlu olacak. QR kod okutmak gerekmeyecek.
Restoran ve kafelerdeki menülere düzenleme: QR kod riski kalkıyor Tam Boyutta Gör
Ticaret Bakanlığı, fiyat listeleri hakkında yeni bir düzenleme yayımladı. Lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti veren iş yerleri; fiyat listelerini giriş kapısı ve masa üstlerine koymak zorunda olacak. Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

QR kod riski kalkıyor

Kafelerde ve restoranlarda QR menüler epey yaygınlaştı. Kötü amaçlı kişiler, bu kodları değiştirerek müşterileri sahte sitelere yönlendirebiliyor. Ayrıca müşterilerin telefonlarına virüslü yazılımlar indirilebiliyor. Sahte karekodlarla çeşitli dolandırıcılık vakaları yaşandı. Güvenlik kuruluşları, QR menüler hakkında müşterileri uyarıyor.

Yeni düzenleme ile masalarda fiyat listesinin bulunması zorunlu olacak. Böylece müşteriler menü için karekod okutmak zorunda kalmayacak. Sahte karekodlardan kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilebilecek.

Yayımlanan düzenlemede şu ifadelere yer verildi:

"MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7224 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qr kod, ticaret bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim