Anlık Bildirim

Riot Games, Valorant 'Klonu' Hyper Front için NetEase'e dava açtı

Çok oyunculu oyunlar söz konusu olduğunda pazarın popüler isimlerinden Riot Games, Valorant'ın kopyasını yaptığı gerekçesiyle HyperFront'un yayıncısı NetEase'e dava açtı. 
Riot Games, Valorant 'Klonu' Hyper Front için NetEase'e dava açtı Tam Boyutta Gör
Oyun dünyasında çevrimiçi çok oyunculu yapımlar ile varlık gösteren Riot Games, Valorant’ın kopyasını yaptığı gerekçesiyle Çin merkezli yayıncı NetEase’e dava açtı. Popüler yayıncı, 2022'de Android ve iOS'ta piyasaya sürülen beşe beş nişancı oyunu HyperFront'un Valorant ''klonu'' olduğunu iddia ediyor. 

Oyun içerisinde yer alan birçok detay Valorant'a benziyor

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Riot Games, Hyper Front’un içerisinde yer alan haritalar, karakterler, aksesuarlar, silah ve silah kaplamaları dahil olmak üzere birçok detayın Valorant’a benzediğini söylüyor. Ayrıca bu benzerlik konusunda NetEase’e uyarıda bulunan şirket, Hyper Front'un Ekim 2019'da Valorant'ın ilk sürümü "Project A" ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra geliştirmeye başlandığını belirtti.

Riot Games, Valorant 'Klonu' Hyper Front için NetEase'e dava açtı Tam Boyutta Gör
Bildirilenlere göre NetEase, HyperFront'un Valorant kopyası olduğuna dair şikayetlerin ardından oyun içerisinde ufak tasarımsal değişikliklerde bulundu. Ancak Riot Games, bu değikliğe rağmen ihlal seviyesinin ötesine geçildiğini söyledi. 

Hatırlamak gerekirse Riot Games tarafından Mobile Legends: Bang Bang’e karşı açılan dava, konunun Çin'e ait olduğu gerekçesiyle yakın zamanda ABD'de reddedildi. NetEase'e açılan davayı ise İngiltere ve Galler yüksek mahkemesine taşıyan şirket, oyunun telif hakları ihlalinden kurtulmayacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5449 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
riot games, netease games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim