Anlık Bildirim

Robotlara keskin nişancı tüfeği monte edildi

ABD ordusu için dört ayaklı robotlar inşa eden Ghost Robotics, şimdi de bir robot köpeğe keskin nişancı tüfeği monte etti. Bu tüfeğin “tehlikeli unsurlara” karşı kullanılması planlanıyor.

ABD ordusuna son birkaç yıldır dört ayaklı “robot köpekler” inşa eden Ghost Robotics, 11-13 Ekim tarihlerinde Washington’da düzenlenen bir etkinlikte bu robotlara yeni bir ekleme yaptığını tüm dünyaya gösterdi.

Robot köpeklere silah monte edildi Tam Boyutta Gör

Amerika Birleşik Devletleri Ordu Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte O-UGV isimli robot köpeklere keskin nişancı tüfeği monte edildiği görüldü. Ghost Robotics ve silah şirketi SWORD International tarafından üretilen bu robotlar, Özel Amaçlı İnsansız Tüfek (Special Purpoose Unmanned Riflle- SPUR) isimli 6.5 mm’lik bir Creedmoor tüfeği taşıyor.

Robotun gövdesinin üzerine yerleştirilen silah kapsülü, video oyun dünyasındaki robotlara benzer bir robotu ortaya çıkardı ve birçok insan tarafından ilgiyle takip edildi.

“İnsansız silah sistemlerinin geleceği”

Yapılan açıklamalara göre SPUR silahına sahip O-UGV robotu gelecekte, sahip olduğu yapay zekâ teknolojisi sayesinde “potansiyel tehlike oluşturan unsurlara” karşı ordu tarafından kullanılabilecek ve yarı otonom bir şekilde ateş edebilecek.

ABD ordusu zaten bundan önce de Ghost Robotics’in O-UGV robot köpeklerini Hava Kuvvetleri’nde belirli görevler için kullanıyordu. Bununla birlikte de savunma sistemlerinin gelecekte yapay zekâ teknolojisinden çok daha fazla yararlanacağı bir kez daha görülmüş oldu.

Şirket de yaptığı açıklamalarda SPUR silahı ile ilgili, “Sensörleri sayesinde gece ve gündüz fonksiyon gösterebilen SPUR, insansız silah ve savunma sistemlerinin geleceği” ifadelerini kullandı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8616 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, yapay zekâ ve
4 etiket daha ABD ordu silah Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim