Anlık Bildirim

RTÜK, Exxen'deki Konuşanlar programına inceleme başlattı

Hasan Can Kaya'nın sunuculuğunu yaptığı eğlence programı Konuşanlar'a RTÜK tarafından inceleme başlatıldı. Konuşanlar, Twitter'da gündem oldu.                       

RTÜK, Exxen'deki Konuşanlar programına inceleme başlattı Tam Boyutta Gör

Acun Ilıcalı’nın dijital içerik platformu Exxen’de yayınlanan Konuşanlar isimli eğlence programı sosyal medyada gündem oldu. Gazeteci Nihat Genç, Twitter’da bir kesit yayınlayarak programdaki küfürlere dikkat çekmişti. Çok sayıda paylaşım alan tweet'in ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Konuşanlar programı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

1 Ağustos 2019'da yürürlüğe giren düzenleme ile dijital platformlar RTÜK denetimi altına girmişti. Bu örnekte de görüldüğü üzere RTÜK, ücretli içeriklere de inceleme başlatabiliyor. Üst Kurul toplantısındaki karara bağlı olarak Exxen'e ceza kesilebilir.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şunları söyledi:

“Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği “Konuşanlar” isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır.”

Konuşanlar neden gündem oldu?

Konuşanlar programı bu defa Nihat Genç’in Twitter paylaşımıyla yeniden gündeme geldi. Söz konusu paylaşımda sunucu Hasan Can Kaya’nın seyirci ile eğlence amacıyla küfürlü diyaloğa girdiği bir kesit paylaşıldı. Nihat Genç, program hakkında ağır sözler kullandı. Paylaşım yaklaşık 3 milyon görüntülenme, 40 bin beğeni ve 3 bin yanıt aldı.

RTÜK Başkanı akşam attığı tweet ile programa inceleme başlatıldığını duyurdu. Twitter’da #Konuşanlar etkieti birinci sırada gündem oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6314 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtük, exxen ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim