Anlık Bildirim

Moskova acil aşı zorunluluğu getirdi

Yakın zamanda Moskova yetkilerinin açıklamasına göre birçok iş kolunda çalışanlar için, 15 Temmuz'a kadar aşı yaptırılması zorunlu tutuluyor. Ancak bu ülkenin genelini kapsamayacak.

Rusya'da çalışanlar için aşı Tam Boyutta Gör

Moskova ve çevresindeki yetkililer çarşamba günü perakende, eğitimi, sağlık, toplu taşıma ve çok sayıda insana hizmet sağlayan diğer ticari sektörlerde çalışanlar için Covid-19 aşılarını zorunlu hale getirdi. 

Rus halk sağlığı yetkilileri, işletmelere ve kurumlara personellerinin %60'ının 15 Temmuz'a kadar en az bir koronavirüs aşısı yaptırmasını ve 15 Ağustos'a kadar tam aşı yaptırılmasını buyurdu. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, mümkün olan en kısa sürede toplu aşılama yaparak bu korkunç hastalığı durdurmak gerekliliğinin altını çizdi. 

Bunun yanında Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ülke çapında zorunlu aşı sipariş etme planlarının olmadığını söyledi. Anlaşılan sadece Moskova ve çevresini kapsayacak bir uygulama olacak. Ayrıca Rusya dünyada koronavirüs aşısını uygulamaya başlayan ilk ülkelerden biriydi ancak sonradan başlayan ülkelerin dahi çok gerisinde kaldı aşılamada. Son haftalarda koronavirüsün artış gösterdiği Moskova'da yalnızca 1,8 milyon kişi aşılandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8230 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, covid19 ve Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim