Anlık Bildirim

Samsung dünyanın en büyük yonga fabrikasını inşa edecek

Samsung inanması çok zor bütçeler ayırarak dünyanın en büyük yonga döküm tesislerini kurmayı planlıyor. Güney Kore hükümeti de firmasından aşağı kalmıyor.       
Samsung Tam Boyutta Gör
Yonga sektöründe giderek artan döküm talebi, global ekonomik krize rağmen üreticileri yatırım yapmaya zorluyor. Sektörün devlerinden Samsung dünyanın en büyük yonga döküm tesisleri için kolları sıvadı.

Samsung büyük oynuyor

Yapılan açıklamaya göre firma dünyanın en büyük yonga döküm tesisleri için 230 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Güney Kore’de inşa edilecek tesislerin toplamda 5 kampüs olması ve 20 yıllık bir döneme yayılması planlanıyor. Samsung yeni yatırımı ile yaklaşık 150 yonga firmasının dikkatini çekeceğini düşünüyor. Samsung Display ve Samsung SDI iştirakleri de 4.5 milyar dolar değerinde ekran yatırımı yapacak.

Güney Kore hükümeti de yonga çalışmaları için 383 milyar dolarlık dev bit paket açıklamış durumda. Vergi muafiyetinden finans desteğine kadar pek çok farklı araç yonga geliştirmek isteyen firmalara sunulacak. Böylece çok sıkı bir rekabete girilecek.

Güney Kore hali hazırda en büyük bellek üreticisi konumunda ancak iş yonga dökümüne geldiğinde Tayvan’ın eline su dökemiyor. Yaklaşık 610 milyar dolarlık bu dev bütçe kombinasyonu Tayvan’ı yenecek mi zamanla göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim