Anlık Bildirim

Samsung, sensör taleplerine yetişemiyor

Çinli akıllı telefon üreticilerinden büyük talep gören Samsung ISOCELL sensörler üretim hatlarını zorlamaya başladı. Samsung yeni üretim bantlarını devreye sokuyor.

Samsung ISOCELL başarısı Tam Boyutta Gör

ISOCELL sensör bölümüyle çözünürlük rekorları kıran ve özellikle Çinli üreticilerin gözdesi haline gelen Samsung taleplere yetişemiyor. Tedarikçiler yeni üretim bantlarını devreye sokacak. 

Samsung ISOCELL başarısı

Kapasite anlamında Sony sektörün lideri konumunda olsa da Samsung son dönemde önemli hamleler yaptı. ISOCELL markası altında iddialı sensörler piyasaya süren firma Çinlilerin de gözdesi oldu. 

Sektörden gelen bilgilere göre CMOS görüntü sensörü talebi oldukça arttı ve Samsung talebe yetişemiyor. Önemli tedarikçileri Tesna, LB Semicon ve Nepes Ark’a yatırım yapan firma yeni tesislerin yılın ikinci yarısına yetiştirilmesini istedi. 

Xiaomi, OPPO, Vivo ve Realme ağırlıklı olarak Samsung ISOCELL sensör kullanıyor. Ayrıca Nesnelerin İnterneti ve otomotiv sektöründe de ISOCELL sıkça tercih ediliyor. Haliyle talep de artıyor. 

Ayrıca bahse konu tedarikçiler Samsung’un bir kısım DRAM üretimini de üzerine alacak. Samsung normalde boşa çıkacak bantları sensör üretimine ayıracaktı ancak vazgeçerek yonga üretimine yöneldi. Böylece küresel çip krizi sürerken Qualcomm ve AMD gibi müşterilerini desteklemiş olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim