2020 yılı pandemi nedeniyle belirli sektörlerde adeta bayram havasında geçti. Görüntülü görüşme uygulamaları, taşınabilir büyük ekranlı bilgisayarlar, akıllı telefonlar, web kameraları gibi pek çok sektörü saymak mümkün. Trendi erken yakalayanlar fırsattan en iyi şekilde istifade ediyor.
Samsung liderliği bırakmıyor
Yapılan üçüncü çeyrek analizlerine göre akıllı telefon pazarında toplam 366 milyon adet satış yapıldı. Yıl bazında yüzde 4 civarında bir düşüş olsa da önceki çeyreğe göre yüzde 32 artış elde edildi.
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Katlanabilir Lenovo ThinkPad X1 Fold rekor fiyattan satışa çıkıyor"
Hindistan gibi ülkelerde pandemi öncesi dönemin dahi geride bırakıldığı ifade ediliyor. Ülkede 53 milyon akıllı telefon satılmışken yıl bazında yüzde 9, çeyrek bazda yüzde 188 gibi rekor bir artış görüldü.
Samsung pazarda 80 milyon satışa ulaşarak son 3 yılın rekorunu kırdı. Hem yıl hem de çeyrek bazda artış gösterdi. Huawei yaklaşık 51 milyon satış yaparken Xiaomi de 48 milyon civarında telefon sattı. Apple ise 40 milyon civarında bir satış ile dördüncü sırada kaldı.
Üçüncü çeyrekte Realme markasının yüzde 132 büyüdüğü ve en hızlı 50 milyon satış rakamına ulaşan akıllı telefon üreticisi olduğu belirtiliyor. Orta Doğu, Avrupa ve Latin Amerika’da Samsung lider. Asya’da Huawei, Kuzey Amerika’da ise Apple liderliği göğüslemiş.
Yılın dördüncü çeyreğinde beklentiler değişmedi. Pandeminin en erken gelecek yıl sona ermesi öngörüldüğü için bu çeyrekte de pazarda yüksek satış rakamları gelmeye devam edecek.
https://www.counterpointresearch.com/mobile-infographic-q3-2020/ Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
Eski samsung telefonlar touchwiz arayüzünden dolayı sorunlu idi.
Fakat dayanıklı idiler.
Galaxy mini yi 4 sene kullandım. Stock ve custom romlar denedim 2 defa softbrick oldu. Yine de çalıştı.
Sonradan hemen hemen her android telefonda bootloader olayı sorun oldu. Bir de güzel gömülü pil olayı var.
Artık açık kaynak kodlu olsa da özgürlük yok.
Fiyatlara değinmeye gerek görmüyorum.
Kim neyi satarsa satsın bedavaya vermiyor o yüzden fanatikliğin gereği yok.