Anlık Bildirim

Samsung, Sony IMX700'e rakip yeni bir kamera sensörü geliştiriyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Sony'nin IMX700 modeline rakip olacak yeni bir görüntü sensörü üzerinde çalışıyor. Resmi duyurunun yakın bir tarihte yapacağı bildirildi.

Samsung, Sony IMX700'e rakip yeni bir kamera sensörü geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Samsung yakında, Sony tarafından geliştirilen IMX700 ürünüyle rekabet edecek, akıllı telefon kameraları için yeni bir görüntü sensörünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu çeyrekte tanıtılabilir

Gelen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devinin, 50 milyon pikselli 1/1.3 inçlik bir sensör tasarladığı iddia ediliyor. Yeni Samsung ürününün, bu yıl Şubat ayında piyasaya sürülen rakip Sony IMX700 sensörüne bir alternatif olması planlanıyor. Japon devinin 1/1.28 inçlik bu görüntü sensörü 50 milyon piksel çözünürlüğe sahip ve Huawei P40 ve Huawei P40 Pro gibi akıllı telefonlar modellerinde kullanılıyor.

Samsung, Sony IMX700'e rakip yeni bir kamera sensörü geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Yeni Samsung görüntü sensörünün ticari pazarda ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında henüz bir bilgi verilmiş değil ancak resmi duyurunun mevcut çeyrekte yapılması bekleniyor. Mayıs 2019'da Samsung, endüstrinin ilk 64 milyon piksellik sensörünü ve yalnızca altı ay sonra 108 milyon piksel çözünürlük sunan sensörünü tanıtmıştı. Daha sonra ise Güney Koreli dev, 0.7 mikronluk, endüstrinin en küçük piksel boyutu olan görüntü sensörlerini duyurdu. Söylentilere göre Samsung, 150 megapiksellik başka bir görüntü sensörü üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim