Anlık Bildirim

Samsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya geliyor

Akılı telefon sektörünün iki büyük markası Samsung ve Oppo, Türkiye'de akıllı telefon üretmeyi planlıyor. İki firma da yakında yerli üretime başlayacak.

Samsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya geliyor Tam Boyutta Gör

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ve Çinli akıllı telefon devi Oppo, Türkiye’de büyük bir yatırıma hazırlanıyor. İki firma Türkiye’de birbirinden bağımsız olarak akıllı telefon üretmeyi planlıyor.

Samsung, Türkiye’de bir alt yükleniciyle birlikte akıllı telefon üretimi yapacak. Üretimin montaj ağırlıklı olacağı belirtiliyor.

Oppo ise sadece montaj değil tüm üretim sürecini Türkiye’ye kuracağı tesislerde gerçekleştirmeyi planlıyor. İstanbul ve Kocaeli’de kurulacak tesislerde kısa sürede üretime başlayacak. Önümüzdeki ay ilk üretime başlanması planlanıyor. Burada üretilen telefonların başta Avrupa pazarı olmak üzere yurt dışına ihracat yapılması hedefleniyor.

Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla üretime başlayacak tesis için yatırım teşvik belgesinin alındığı ve gerekli kuruluş işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. Bazı modellerini Türkiye'de üretmeyi planlayan Oppo'nun başta Avrupa pazarı olmak üzere ihracat yapacağı da belirtildi.

Samsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya geliyor Tam Boyutta Gör

Türkiye’de telefon üretimine teşvik

Türkiye'de üretilen telefonların satış fiyatına vergi avantajı yansıtılmıyor ancak üreticiye çeşitli vergi avantajları sunuluyor. Geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanan teşvik düzenlemelerinde cep telefonu üretimine ilişkin detaylar da yer almıştı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla teşvik mevzuatında değişiklik yapılarak, cep telefonu üretiminde kullanılan aksam ve parçaların, teşvik belgeli yatırımlar kapsamında 31 Ağustos 2021’e kadar gümrük vergilerinin ödenmesi şartıyla ithalatının önü açıldı.

Karara eklenen geçici maddede şu ifadeler kullanılmıştı: “Yatırım teşvik belgeleri kapsamında, elemanları dizili baskılı devre kartı(PCBA) üretiminden başlayan cep telefonu üretimine yönelik yatırımlar için, üretim kapasitesi ile uyumlu olmak ve cep telefonu üretiminde kullanılmak kaydıyla yarı demonte haldeki(SKD) aksam ve parçalar 31 Ağustos 2021’e kadar gümrük vergisi muafiyeti sağlanmaksızın ithal edilebilir.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12916 kez okundu.
87 kişi, toplam 91 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oppo, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim