Anlık Bildirim

Samsung yanlışlıkla telefonlarına bildirim mesajı yolladı

Kullanıcıları etkileşime sokmak veya bilgilendirmek için kullanılan bildirim mesajları bazen can sıkıcı olabiliyor. Samsung yanlışlıkla tüm telefonlarına alakasız bildirim yolladı.

Samsung yanlışlıkla telefonlarına bildirim mesajı yolladı Tam Boyutta Gör

Bugün gerek uygulama geliştiriciler gerekse de işletim sistemi sahipleri için mobil cihazlara bildirim göndermek oldukça önemli bir hale geldi. Kullanıcıyla iletişim halinde kalmak ve gerektiği zamanlarda etkileşime zorlamak için bildirim aracı kullanılıyor.

Yanlışlıkla oldu

Kullanıcılara bildirim göndermek için Google dahil pek çok firmanın çözümleri mevcut. Samsung da Telefonumu Bul uygulamasında bildirim gönderimini test ederken yanlışlıkla tüm mobil cihazlarına 1 şeklinde bildirim mesajı gönderdi.

İlk başta bildirim ekranında 1 mesajını gören kullanıcılar hesaplarının ele geçirildiğini veya telefonlarının siber saldırıya uğradığını zannetti. Bununla ilgili sosyal medya üzerinde paylaşımlar da yapıldı. Sonrasında gerçek anlaşıldı.

Samsung ABD destek hesabı test esnasında yanlışlıkla tüm cihazlara 1 bildiriminin atıldığını paylaştı. Yani ortada korkulacak bir şey yoktu. Ancak yine de bu sistemin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde  ortaya büyük krizlerin çıkacağını söylemek yanlış olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim