Anlık Bildirim

Scarlett Johansson Disney’e dava açtı

Geçtiğimiz haftalarda sinemalarda ve Disney+’ta çıkış yapan Black Widow filmi, Disney'in başını ağrıtacak gibi duruyor. Scarlett Johansson, anlaşmalarını bozduğu gerekçesi ile Disney’e dava açtı

Scarlett Johansson Disney’e dava açtı Tam Boyutta Gör

Orijinal çıkış tarihi Mayıs 2020 olan Black Widow, Covid-19 pandemisi sebebiyle bir kaç kez ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde Black Widow filminin yıldızı Scarlett Johansson, Los Angeles Yüksek  Mahkemesi’ne giderek Disney’e dava açtı. Davanın sebebi ise Disney’in Scarlett Johansson ile yaptığı anlaşmayı ihlal etmesi. Disney’in Scarlett Johansson’a Black Widow için ödediği paranın büyük çoğunluğunun gişe performansına bağlı ve filmin ek ücret ile Disney+’ta yayınlanması, Scarlett Johansson’ın kazanabileceği paraları engelleyerek doğrudan Disney’e para kazandırıyor.

Scarlett Johansson’ın davasından gelen bilgilere göre Disney, Marvel ile Scarlett Johansson’ın anlaşmasını Scarlett Johansson’ın hak ettiği parayı kazanmasını engelleme amacıyla gerekçesiz bir şekilde bozmuş. Johansson’un avukatı John Berlinski, bu davanın Disney’e açılan son dava olmayacağını ve Disney’in anlaşmalara uymasının yasal bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Disney’den cevap gecikmedi

Davanın halka duyurulmasından sonra Disney’den cevap gecikmedi. Disney, davanın hiçbir değerinin olmadığını ve davanın, Covid-19 pandemisinin korkunç ve uzun süreli küresel etkilerinin göz ardı etmesi ve duyarsız olması nedeniyle üzücü ve rahatsız edici olduğunu belirtti. Ayrıca Disney, anlaşmayı bozmadığını ve filmin Disney+’ta yayınlanmasının, Scarlett Johansson’a zaten verilen 20 milyon dolara ek olarak gelir sağladığını belirtti.

Hayranlar Scarlett Johansson’ın yanında

Disney ve Scarlett Johansson davasının ortaya çıkmasının hemen ardından binlerce hayran, Scarlett Johansson’ın yanında olduğunu duyurdu. Hayranlar, Disney’in hak etmediği bir paraya göz koyduğunu ve filme asıl para kazandıran şeyin Scarlett Johansson’ın yeteneği olduğunu savunuyor. Ayrıca hayranlar, Disney’in Covid-19 pandemisinden bahsetmesinin tamamen bir manipülasyon tekniği olduğunu ve Disney’in haksız olduğunu belirtiyor.

Black Widow, geçtiğimiz haftalarda sinemalara ek olarak Disney+’ın ek ücret gerektiren Premier Access programında çıkış yapmıştı. Davanın nasıl sonuçlanacağı ve Marvel ile oyuncuları arasındaki dinamikleri nasıl etkileyeceğini birlikte göreceğiz.

Kaynakça https://comicbook.com/movies/news/scarlett-johansson-black-widow-release-disney-plus-lawsuit-profits/ https://comicbook.com/marvel/news/black-widow-scarlett-johansson-lawsuit-marvel-fans-support/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12437 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Disney, scarlett johansson ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim