Anlık Bildirim

Selçuk Bayraktar açıkladı: ChatGPT'ye yerli rakip geliyor!

Uluslararası Girişimcilik Zirvesi Take Off İstanbul'da konuşan Selçuk Bayraktar, T3 vakfı öncülüğünde Türkçe büyük dil işleme modeli projesini başlattıklarını duyurdu.
Selçuk Bayraktar açıkladı: ChatGPT'ye yerli rakip geliyor! Tam Boyutta Gör
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkçe büyük dil işleme projesini başlattıklarını duyurdu.

Uluslararası Girişimcilik Zirvesi Take Off İstanbul'da konuşan Selçuk Bayraktar, yapay zeka teknolojisini yıllardır insansız hava araçlarında kullandıklarını söyleyerek yapay zekanın insanlık için faydalı bir araç olduğunu söyledi. 

Doğal dil işleme modellerinin etkileyici bir araç olduğunu söyleyen Bayraktar, ortaya çıkan sonuçların mucize gibi olduğunu ifade etti.  Bayraktar, "Yapay zeka, buhar makinesi gibi, dikiş makinesi gibi hayatımızı değiştiren, ilerleten bir icat. Yapay zeka dediğimiz şey arka planda çok sayıda çarkın döndüğü karmaşık bir dikiş makinesi gibi birşey, kendi şuuru olan, inancı olan birşey değil." sözlerini sarfetti.

Yapay zekanın insanlığın varoluşu üzerinde tehdit oluşturup oluşturmadığı konusunda ise insanoğlunun zaten kendi sonunu getirebilecek icatları yaptığını ve hatta kullandığını söyledi.

Bayraktar konuşmasının sonunda ise sürpriz bir haber paylaştı. "Türkiye Teknoloji Takım Vakfı öncülüğünde, Baykar'dan ve Cezeri'den ekiplerimiz ile bütün dilleri kapsayacak şekilde, Türkçe merkezli, tümüyle açık kaynak, büyük doğal dil işleme modeli projesini başlattık." açıklamasında bulundu.

Projenin adını T3 Aile koymayı düşündüklerini söyleyen Bayraktar, geliştirdikleri modelin mühendislik, tıp ve hukuk gibi özel spesifik uygulamalar için faydalı olacağını ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30362 kez okundu.
31 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
selçuk bayraktar, büyük dil modeli ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim