Anlık Bildirim

Dünya’daki sera gazı salınımının çoğunluğu sadece 25 şehirde gerçekleşiyor

Yakın zamanda Frontiers in Sustainable Cities dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre; sera gazı salınımının yüzde 52’si sadece 25 şehirde gerçekleşiyor.

Frontiers in Sustainable Cities isimli dergiden geçen hafta yayınlanan bir araştırmada 53 ülkeden 167 şehrin sera gazı emisyonları karşılaştırıldı. Araştırmacılar verileri karşılaştırdığında katılımcılardan sadece 25 şehrin yüzde 52’lik sera gazı salınımı yaptığını gördüler. Bu dünya üzerindeki sera gazı salınımının yarısından fazlasına tekabül ediyor. 

Sera gazı salınımının yarısından fazlası 25 şehirde gerçekleşiyor Tam Boyutta Gör

Sonuçlara göre bu 25 şehrin 22 tanesi Çin’de bulunuyor. Diğer üç şehir ise Tokyo, Moskova ve İstanbul. Çin’deki 22 şehirler arasında Shanghai, Pekin gibi büyük şehirler de yer alıyor. Araştırmada kişi başına düşen emisyon miktarının gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelerden daha fazla olduğu da gözlemlendi. 

Araştırma küresel ısınma ile mücadele için oldukça önemli

Analiz yapılan şehirlerde gözlemlenen sera gazı emisyonlarının yüzde 30’u karayolu araçlarından kaynaklanıyor. Deniz, demiryolundan kaynaklanan emisyon miktarı ise yüzde 15’ten az. Endüstriyel binalar da sera gazı salınımına sebep olan kaynaklar arasında.

Sera gazı salınımının yarısından fazlası 25 şehirde gerçekleşiyor

Bilim insanları, araştırmanın küresel ısınma ile mücadele için önemli veriler sağlayacağını düşünüyor. ve bu oranların azaltılması için derhal önlemlerin artırılması gerekiyor.

Kaynakça https://thehill.com/policy/transportation/562544-study-25-cities-account-for-majority-of-urban-greenhouse-gas https://tr.euronews.com/2021/07/17/dunya-da-sera-gaz-sal-m-n-n-yuzde-52-si-25-sehirde-gerceklesiyor-listede-hangi-sehirler-va Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7538 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim