Anlık Bildirim

Shell derin deniz petrol arama çalışmalarında yapay zeka kullanacak

Petrol ve doğalgaz devi Shell, derin deniz petrol aramalarında yapay zeka tabanlı teknoloji kullanacak. Bu sayede keşif çalışmaları hızlanacak ve bilgi işlem maliyetlerinden tasarruf edilmiş olacak.
Shell derin deniz petrol aramalarında yapay zeka kullanacak Tam Boyutta Gör
Çok uluslu petrol ve doğalgaz şirketi Shell, derin sularda petrol arama faaliyetlerini daha da ileri seviyeye taşımak için büyük veri analitiği şirketi SparkCognition'ın yapay zeka tabanlı teknolojisini kullanacağını duyurdu.

Şirket, SparkCognition yapay zeka algoritmalarının Shell'in yeni petrol rezervleri arayışında büyük hacimli sismik verileri işleyeceğini ve analiz edeceğini söyledi. Bu teknoloji aynı zamanda açık deniz petrol üretimini artırmak için de kullanılacak.

Keşif çalışmalarını hızlandıracak ve tasarruf sağlayacak

Shell'in inovasyon ve verimlilikten sorumlu başkan yardımcısı Gabriel Guerra yaptığı açıklamada şirketin keşif verilerini analiz etmek için yeni yollar bulmaya kararlı olduğunu söyledi. Ayrıca amaçlarının operasyonel verimliliği ve hızı arttırmanın yanı sıra üretim ve keşif başarısını da yükseltmek olduğunu belirtti.

Shell derin deniz petrol aramalarında yapay zeka kullanacak Tam Boyutta Gör

Yeni süreç keşif çalışmalarını dokuz aydan dokuz güne indirebilir. Shell ve SparkCognition, teknolojinin normalden daha az sismik tarama kullanarak yeraltı görüntüleri oluşturacağını ve derin denizlerin korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

Daha az sismik tarama, keşif iş akışını hızlandıracak ve yüksek performanslı bilgi işlem maliyetinden tasarruf sağlayacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim