Anlık Bildirim

Microsoft Sony’i suçladı: Silent Hill 2 ve Final Fantasy XVI hiçbir zaman Xbox’a gelmeyebilir

Microsoft’un Activiason-Blizzard’ı satın alma sürecine girmesi ile Sony, bu birleşmeye karşı adeta savaş açmıştı. Sony’e sert cevaplar veren Microsoft, sevilen seriler hakkında konuştu.
Silent Hill 2 Remake asla Xbox'a gelmeyebilir Tam Boyutta Gör
Özellikle batı dünyasında olan Xbox ve Playstation savaşı, son yıllarda ilginç noktalara ilerledi. Yeni nesil konsolların çıkması ile Sony, PS5 ile muhteşem bir başarı elde etse de Xbox Game Pass, Japon firmasını adeta köşeye sıkıştırdı. Game Pass servisini büyütmek için satın almalara devam eden Microsoft, Activision-Blizzard’ı da satın alacağını duyurmuştu. Son aylarda Sony tarafından karşı çıkılan bu anlaşma, iki firma hakkında da ilginç bilgileri gözler önüne seriyor.

Silent Hill 2 ve Final Fantasy VII asla Xbox’a gelmeyecek

Birleşik Krallık’ın Rekabet ve Piyasalar Kurumu’na savunma hazırlayan Microsoft, 111 sayfalık raporunda Sony hakkında ciddi iddialarda bulundu. Microsoft’a göre Sony, Square Enix ve Konami ile özel anlaşmalar imzalayarak Final Fantasy XVI, Final Fantasy VII Remake ve Silent Hill 2 Remake oyunlarının asla Xbox platformunda yayınlanmamasını sağlamış durumda.

Sony, Nintendo ve Microsoft bazı yapımlar için platforma özel anlaşmalar yapsa da Sony’nin spesifik olarak Xbox’ı engellemeye çalışması firmanın batı pazarında tekel olmak istediğini gözler önüne seriyor. Silent Hill 2, geçtiğimiz aylarda PS5 ve PC için duyurulmuştu ancak Xbox kullanıcıları, eninde sonunda oyunun Xbox platformuna da geleceğini düşünüyordu ancak görünüşe göre Sony, bunu engellemek için çoktan özel adımlar atmış. Bakalım ABD, AB ve Birleşik Krallık Microsoft’un Activision’ı satın almasına izin verecek mi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3627 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
silent hill, final fantasy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim