Anlık Bildirim

Ahlat Ağacı ülkemizin Oscar Adayı seçildi!

Yönetmenliğini ve senaristliğini Nuri Bilge Ceylan'ın üstlenmiş olduğu Ahlat Ağacı, "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde ülkemizin Oscar adayı oldu. Detaylar haberimizde.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Amerika’da yapılacak 91. Akademi Ödülleri (OSCAR) için Yabancı Dilde En İyi Film Dalı’nda ülkemizi temsil edecek adayı belirlemek üzere toplantı gerçekleştirdi. 12 filmin değerlendirildiği kurulda yönetmenliğini ve senaristliğini Nuri Bilge Ceylan’ın üstlenmiş olduğu Ahlat Ağacı, Türkiye’nin Yabancı Dilde Oscar adayı olarak belirlendi.
Bir baba ve oğlunun ilişkisini ele alan dram türündeki filmin başrollerini Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü ve Murat Cemcir paylaşıyor. Ayrıca bu yıl Haziran ayında vizyona giren film, 3 saat 8 dakika uzunluğunda.
Geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali'nden eli boş dönen film, festivaldeki gösteriminden sonra seyirciler tarafından 15 dakika aralıksız alkışlanmıştı. Ayrıca Fransa’da vizyona giren film, Fransız basınında gündem olmuştu. Le Monde, Le Figaro, Le Parisien, Paris Match gibi çok sayıda gazete ve dergide Ahlat Ağacı ile ilgili değerlendirme yazıları yer almıştı.

Film Hakkında: 

Derecelendirme:

  • IMBD: 8,6/10
  • Sinemalar.com:6,8/10
  • Beyazperde:3,5/5 
Süre: 3 saat 8 dakika/188 dakika
Vizyon Tarihi: 1 Haziran 2018
Tür:Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye 
Oyuncular:Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serhan Keskin

Filmin Konusu:

Üniversitede Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra memleketi olan Çanakkale'nin Çan ilçesine dönen Sinan (Doğu Demirkol), işsiz güçsüz bir şekilde günlerini geçirmektedir. Bir yandan en büyük hayali olan, kendi yazdığı Ahlat Ağacı adlı kitabı bastırabilmek için gerekli maddi kaynağı kapı kapı dolaşıp ararken, diğer yandan da etrafındakilerle, ailesiyle ve özellikle babası İdris'le (Murat Cemcir) birçok sürtüşme yaşar.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3873 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oscar ödülleri, Akademi Ödülleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim