Anlık Bildirim

Skywell yatırım planını artırdı: Türkiye'de elektrikli araç da üretecek

Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, Türkiye'de batarya üretimine yönelik yatırım planının kapsamını genişlettiklerini ve buna elektrikli araç üretimini de dahil ettiklerini dile getirdi.
Skywell, Türkiye'de elektrikli araç üretecek Tam Boyutta Gör
Çinli Skyworth çatısı altında faaliyet gösteren elektrikli araç markası Skywell'i Türkiye'de de satılan ET5 isimli D-SUV modelinden tanıyoruz. Türkiye için satıştan daha fazlasını hedefleyen Skywell, Türkiye'deki ikinci elektrikli araç üreticisi olmaya hazırlanıyor.

Söz konusu duyuru doğrudan Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş tarafından yapıldı. Ülkemizde Ulubaşlar Holding tarafından temsil edilen firma, geçtiğimiz haziran ayında batarya üretimine yönelik anlaşma yapmıştı. Ancak, Mahmut Ulubaş, hedefledikleri yatırımın kapsamını genişleterek Türkiye'de elektrikli araç da üretmeyi planladıklarını dile getirdi.

Türkiye'de üretilen araçlar Avrupa'ya da sevk edilecek

Mahmut Ulubaş, "Türkiye’ye toplam 1,6 milyar dolarlık yatırım getirmeyi planlıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmeler sürüyor. Üç ay içinde resmi yatırım için başvuru süreci sonuçlanmış olur diye düşünüyorum. Hem kendi araçlarımızı hem de değir araçlar için batarya yönetim sistemlerini geliştireceğiz.

Skywell, Türkiye'de elektrikli araç üretecek
Batarya üretimi devam ediyor. Halen yedi bölgede 19 bayimiz var. Türkiye’de elektrikli araç üretmeye hazırlanıyoruz. Yalnız Türkiye değil Avrupa’ya da sevki planlanıyor. Hem üretim hem de yazılım tarafında olma planlarımız var" açıklamasında bulundu.

Türkiye'de bu yıl hedeflenenin çok daha üzerinde bir elektrikli araç satışı gerçekleştiğini dile getiren Ulubaş, "Geleceğe ilişkin pozitif bir motivasyonumuz var. Yalnız Türkiye değil, Balkanlar’dan başlayarak Avrupa’da ciddi bir dönüşüm var. Türkiye bu pazarların hepsine hitap edebilecek durumda.
İnsanlarda en çok ‘otomobilimi nerede şarj edebilirim, kaç saatte şarj ederim, aracın parçasını bulabilir miyim, servisi var mı’ gibi endişeleri vardı. Bizim müşterilerimizi araçlarını 6,5 dakikada şarj ederek yollarına devam edecek. Araç ve yatırımlar arttıkça insanlardaki önyargılar da kırılıyor" dedi.

Skywell bir yandan ürün gamına ilgi çekici modeller eklemeye devam ediyor. Çinli markanın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Skyhome isimli elektrikli sedan konsepti, sahip olduğu tasarımı dili ve özellikleriyle hayli ilgi çekmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6325 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
skywell, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim