Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 4 için tarih verildi: Oryon ve dahası

Qualcomm, bir sonraki amiral gemisi işlemcisi, Snapdragon 8 Gen 4'ün tanıtım tarihini paylaştı. Peki yeni yonga seti neler sunacak? İşte tüm bildiklerimiz...     
Snapdragon 8 Gen 4 için tarih verildi: Oryon ve dahası Tam Boyutta Gör
Qualcomm, Snapdragon platformundaki en radikal yeniliklerden biri olacak Snapdragon 8 Gen 4 için hazırlıklarını sürdürüyor. Bildiğiniz gibi Qualcomm'un özel çekirdek tasarımıyla gelecek bu modelin, daha önce özellikleri ve performans rakamlarından sizlere bahsetmiştik. Şimdi de Qualcomm, MWC 2024 kapsamında Snapdragon 8 Gen 4'ün tanıtım tarihini paylaştı. 

Snapdragon 8 Gen 4 Ekim için onaylandı

Kaçıranlar için Galaxy S24 ve Xiaomi 14 gibi telefonlara güç veren mevcut amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 3, Ekim 2023 tarihli Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtıldı. Geçtiğimiz saatlerde ise Qualcomm'un Pazarlama Direktörü (CMO) Don McGuire, MWC 2024'te ilginç bir duyuru yaptı. Don, bir sonraki etkinliğin Ekim 2024'te gerçekleşeceğini ve şirketin amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 4'ü tanıtacağını duyurdu.

Snapdragon 8 Gen 4'e gelirsek, mevcut söylentilere göre 3,30 GHz frekansına kıyasla 4 GHz frekansında test ediliyor ve Apple'ın M3 yonga setine sıkı bir rakip olacak. Ayrıca TSMC'nin N3E fabrikasyon sürecinde üretilecek modelin, özel Oryon çekirdekleri ve yapay zeka görevleri için NPU'ya (sinir işlem birimi) sahip olacağı neredeyse kesin.

Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4'ü duyurmadan önce yeni bir platformu daha tanıtması bekleniyor. Sızıntılar, bu çipin 4nm düğümü, 2.9GHz hızında çalışan bir Cortex-X4 çekirdeği içereceği ve Adreno 735 GPU ile destekleneceğini bizlere gösterdi. Bu doğrultuda Snapdragon 7+ Gen 3 ismini taşıyacak ve muhtemel olarak Snapdragon 8 Gen 2 ve Gen 3 arasına konumlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim