Anlık Bildirim

Snapdragon isimlendirmesi değişiyor

Ay sonunda yapılacak Qualcomm Summit etkinliğinde en azından amiral gemisi yonga setlerinin yeni bir isimlendirme ile piyasaya çıkacağını öğrenmiş bulunuyoruz.  

Snapdragon 8 Gen1

Qualcomm’un Snapdragon 898 olarak bildiğimiz amiral gemisi yonga setini tanıtacağı ay sonundaki etkinliğe kısa bir süre kalırken önemli bir konsept değişikliği haberi geldi. Artık uzun yonga isimlendirmeleri olmayacak. 

Snapdragon 8 isimlendirmesi

Mobil cihaz tarafında 3 rakamlı isimlendirme stratejisini kullanan Qualcomm, dizüstü tarafında ise 8cx şeklinde farklı bir isimlendirme kullanmıştı. Şimdi benzer bir strateji mobile geliyor. 

Firma yayınladığı paylaşımda kafa karışıklığını gidermek ve hafızalarda daha kalıcı olmak için yeni bir isimlendirmeye gideceğini duyurdu. Ayrıca altın rengi, kırmızı, nikel, metal ve gece yarısı rengi ile performans kategorilerini belirleyecek. 

Snapdragon 8 Gen1 şeklindeki isimlendirme daha önce sızdırılmıştı. Snapdragon 898 yeni isimlendirmesi bu şekilde olacak. Sonraki nesillerde de Gen2 veya Gen3 şeklinde devam ettiğini göreceğiz. 

Bununla birlikte amiral gemisi haricinde nasıl bir strateji izlenecek merak konusu. Örneğin Snapdragon 800 serisi içerisinde üst seviye işlemciler de var. Keza Snapdragon 700 veya 600 serileri de bu şekilde. Sadece amiral gemilerinde isim değişikliği diğer serilerde ise renk değişikliği gündeme gelebilir. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim