Anlık Bildirim

Snapdragon 888+ tanıtıldı: Peki neler sunuyor?

Snapdragon 888+ orijinale göre performansı yüzde 5 civarında artış gösteriyor. Yapay zeka tarafında ise yüzde 30 civarında daha iyi bir işlem performansı mevcut.

Snapdragon 888+ yapay zekaya odaklanıyor Tam Boyutta Gör

Qualcomm’un yılın ikinci yarısındaki amiral gemilerine hayat verecek Snapdragon 888+ yonga seti tanıtıldı. Qualcomm bu kez araya büyük bir performans farkı koymaktan kaçınmış ve sistem geneline yoğunlaşmış.

Snapdragon 888+ özellikleri neler?

Snapdragon 888+ aynı orijinali gibi çekirdek dizilimini devam ettiriyor. Cortex-X1 tabanlı Kryo 680 çekirdeği 3GHz seviyesine kadar çıkabilirken yüzde 5 civarında bir performans artışı kazanmış. Cortex-A78 ve Cortex-A55 tabanlı çekirdeklerde bir artış yok. Yine Adreno 660 grafik birimi de 840MHz seviyesinde çalışıyor. Yani sadece prime çekirdeği devredeyken yüzde 5’lik bir performans artışı söz konusu. Normalde Plus versiyonlarında yüzde 10 civarına kadar artışlar görüyorduk.

Qualcomm bunun yerine yapay zekâ performansını arttırmayı tercih etmiş. İşlemci, grafik birimi, yapay zekâ çekirdekleri ve Hexagon birimi üzerinde çalışan yapay zekâ performansı 26TOPS’tan 32 TOPS’a yükselmiş. 

LPDDR5 4 kanal 3200MHz RAM desteği ile 51.2Gbps bant genişliği desteklenirken 4K 60fps, 8K 30fps, 3 farklı kamera sensörü, Dolby Vision, HDR10+ gibi detaylara da destek sunuluyor. Snapdragon X60 modem yine 7.5Gbps teorik hızlara ulaşabiliyor. Snapdragon 888+ yonga seti Asus, Honor, Vivo, Samsung gibi pek çok marka tarafından yıl sonuna doğru kullanılıyor olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim