Anlık Bildirim

Snapdragon Wear 5100 platformu 4nm ile üretilecek

Yeni nesil Google WearOS başta olmak üzere akıllı saatlere hayat verecek Snapdragon Wear 5100 yongaları daha verimli üretim süreci sayesinde kullanım sürelerini iyileştirecek. 

Snapdragon Wear 5100

Giyilebilir cihaz pazarında Snapdragon Wear ile rekabete devam eden Qualcomm, ilk günden bu yana verimlilik konusunda oldukça önemli bir yol aldı. Snapdragon Wear 5100 serisi ile en verimli akıllı saat yongaları geliyor.

Snapdragon Wear 5100 neler sunacak?

Snadragon 4100 yongaları 12nm süreci ile üretiliyordu. Snapdragon Wear 5100 ve Snapdragon Wear 5100+ yongalarının 4nm süreci ile Samsung tarafından döküleceği ifade ediliyor. Böylece verimlilik konusunda çok önemli bir sıçrama elde edilecek.

Verimliliğin iyileştirilmesi en başta batarya sürelerine önemli bir katkı yapacak. Diğer taraftan pek çok sağlık ve spor değerlerinin takibi de daha performanslı bir şekilde yapılabilecek.

4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran yeni seri 1.7GHz frekansında çalışıyor. Adreno 702 grafik birimi ise 700MHz frekansa sahip. 4GB LPDDR4X RAM ve eMMC 5.1 depolama standartlarına destek sunan yongalar 13MP+16MP çözünürlükte kameralara da destek veriyor.

Snapdragon Wear 5100+ yongasının farkları ise ultra düşük güçte uyku modu, 22nm Cortex-M55 çekirdeği barındıran QCC5100 yardımcı işlemci şeklinde sıralanıyor. Haliyle daha yetenekli diyebiliriz. Henüz Snapdragon Wear 5100 serisi ne zaman kullanıma sunulacak bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim