Anlık Bildirim

Sokak sanatçılığının geleceği TikTok'ta olabilir

Covid-19 pandemi sürecinden ekonomik olarak en çok negatif etkilenen insanlardan bazıları sokak sanatçılarıydı. Acaba normalleşme sürecine rağmen sokak sanatçılığının geleceği TikTok'ta olabilir mi?

Sokak sanatçısı ve şarkıcı Liv Harland, Leeds sokaklarında sergilediği performansını izleyen 30 kişiye sahip ancak onu TikTok'tacanlı olarak izleyen on binlerce kişiye var. 23 yaşındaki sokak sanatçısı, canlı yayınlarından elde ettiği gelirin sokaktaki izleyicilerden elde  ettiği gelire kıyasla üç katından daha fazla olduğunu söylüyor.

Sokak sanatçıları kazançlarını TikTok ile arttırıyor Tam Boyutta Gör

Liz Harland 23 yaşında ve İngiltere'nin York şehrinde yaşıyor. 2021 yılının başında sokak sanatçılığı hayatına bir yenilik ekleyerek sokaklarda sergilediği canlı performansı TikTok' ta canlı olarak yayınlamaya karar verdi. Şimdilerde ise Manchester ve Londa şehirleri arasında seyahat ederken kazanç sağladığı sokak canlı performanslarını, özellikle ne kadar para kazandığını ve diğer yaşadığı her şeyi canlı olarak paylaşıyor.

TikTok'tan saatte 1500 Pound kazanmış

Liz BBC'ye verdiği röportaj'da 1 saatte ortalama 100 pound(güncel kur ile 1200TL) kazandığını, en yüksek kazancının ise saatte 400 pound(güncel kur ile yaklaşık 4800?) olduğunu belirtti ancak canlı yayından elde ettiği en yüksek kazancın ise 1500 pound(güncel kur ile yaklaşık 18.000?) olduğunu söyledi. Liz TikTok yayınları sayesinde oldukça bilinir bir yayıncı haline geldi ve sokaklarda alışveriş için gezen insanlar onu tanıyıp onunla fotoğraf çekilmek istiyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim