Anlık Bildirim

Sony akıllı telefon görüntü sensörü pazarının %45'ini elinde tutuyor

Strategy Analytics'in raporuna göre, Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefon görüntü sensörü pazarının neredeyse yarısına hakim durumda.                       

Sony akıllı telefon görüntü sensörü pazarının %45'ine sahip Tam Boyutta Gör

Strategy Analytics, akıllı telefon kameralarında kullanılan görüntü sensörleri için küresel pazar araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Dev endüstrinin yüksek çözünürlüklü sensörlere ve çok modüllü kamera sistemlerine olan taleple beslendiğine dikkat çekiliyor.

2021'de parasal olarak piyasa hacminin 15.1 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor, bu da 2020'nin sonucundan yaklaşık %3 daha fazla. Ayrıca, geçen yılın son çeyreğinde büyüme %10'un üzerinde gerçekleşti. Sony, mobil cihaz kameraları için en büyük görüntü sensörü tedarikçisi konumunda. Geçen yıl Sony, küresel pazarın neredeyse yarısına hakimdi. Parasal olarak %45.

Sony akıllı telefon görüntü sensörü pazarının %45'ine sahip Tam Boyutta Gör

Sektörün üç büyük oyuncusu piyasaya hakim

İkinci sırada ise yaklaşık %26 pay ile Samsung yer alıyor. İlk üçü tamamlayan, sektörün %11'ini kontrol eden OmniVision. Böylece, ilk üç tedarikçinin, pazarın %82-83'ünü işgal ettiğini söyleyebiliriz. Diğer tüm oyuncular ise endüstrinin sadece %17'sini parasal olarak kontrol ediyorlar.

Analistler, geniş formatlı ve yüksek çözünürlüklü sensörlerin, öngörülebilir gelecekte bu pazarın önemli teknolojieri olacağını tahmin ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim