Anlık Bildirim

Sony ve Huawei iki harf için birbirine girdi

Sony, Watch GT akıllı saat serisi nedeniyle Huawei'ye dava açtı. Sony Interactive, Huawei'nin 'Gran Turismo' tanımını kullanmasını istemiyor.

Sony ve Huawei iki harf için birbirine girdi Tam Boyutta Gör

Yıllar içinde Huawei, Watch GT serisi de dahil olmak üzere birçok giyilebilir cihaz piyasaya sürdü. Sony, Çinli üreticinin akıllı saat serisinde Watch GT tanımını kullanmasına izin verilmediğini iddia ederek Huawei'ye dava açtı.

GT kısaltması genellikle popüler yarış simülasyonu olan Gran Turismo'yu ifade ediyor. İlk Huawei Watch GT 2018'de, ardından Watch GT2 ise 2019'da piyasaya sürüldü. Watch 3 serisi bu yıl Haziran ayında duyurulmuştu ancak henüz görünürde yeni bir GT modeli yok. Elbette bu, Huawei'nin Watch GT3'ü piyasaya sürmeyi planlamadığı anlamına gelmiyor. Ancak gelen bilgilere göre, bu serinin adlandırılması Sony Interactive tarafından onaylanmadı ve bu da birkaç davaya yol açtı.

Sony ve Huawei iki harf için birbirine girdi Tam Boyutta Gör

Hikaye 2015 yılında Huawei Technologies'in Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne (EUIPO) GT3 ve GT5 ticari markaları için başvuruda bulunmasıyla başladı. Büro başvuruyu incelerken diğer taraflar itiraz edebiliyor ve Sony Interactive'in 2016 temyiz başvurusunda tam olarak yaptığı şey buydu. İkinci itiraz 2019'da yapıldı. İlginçtir ki Huawei Watch GT ve Watch GT2 modelleri bu dönemde piyasaya sürüldü ve taraflar anlaşamadı. Huawei lehine ilk karar Sony'ye uymadı ve bu yılın Ağustos ayında Sony yeni bir dava açtı. Sonuç olarak da bir önceki karar bozuldu ve yeni bir soruşturma yapılacak.

Sony'nin itirazı neye dayanıyor?

Mesele şu ki, Gran Turismo, Polyphony Digital tarafından geliştirilen ve PlayStation oyun konsolları için Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan popüler bir yarış oyunu serisidir. Genellikle GT7 olarak kısaltılan Gran Turismo 7, gelecek yıl piyasaya sürülecek. Japon üretici, Gran Turismo adına özel haklara sahip olduğuna inanıyor. Öte yandan Huawei ise bu durumun Sony'ye GT tanımını gasp etme hakkı verdiğine katılmıyor.

Sony ve Huawei iki harf için birbirine girdi Tam Boyutta Gör

Bu haftanın başlarında Çinli üretici, artık AB'nin bir parçası olmayan İngiltere'de GT3, GT5, GT8 ve GT10 ticari markaları için başvuruda bulundu. Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisine yapılan başvurularda, listelenen ticari markalar, saat ve giyilebilir cihazları içeren 9/14/35 olarak sınıflandırılmış ve başvurular henüz bekleme durumunda. İki dev şirketin GT kavgasının nasıl sonuçlanacağı ise şimdilik muamma.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13621 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim