Anlık Bildirim

Sosyal medya dolandırıcılığının faturası 770 milyon dolar

Sosyal medyada cirit atan dolandırıcılar farklı yollar kullanarak kandırdığı kullanıcıların yüz milyonlarca dolarını çaldı. Mağduriyetlerin giderilmesi ise pek mümkün değil. 

Sosyal medya Tam Boyutta Gör

Bugün itibariyle dünya nüfusunun yarısından fazlası sosyal medya platformlarını kullanıyor ve artık en büyük ülke konumunda. Dolandırıcılar da haliyle sosyal medya üzerinde cirit atıyor. Dolandırıcılığın faturası ise bir hayli kabarık.  

Sosyal medya dolandırıcılığı 

Sosyal medya dolandırıcılığı genelde birkaç yol ile oluyor. Sosyal medyadaki reklamlara verilen sahte ilanlar, kullanıcıların özel mesaj kutularına gönderilen diyalog istekleri veya sayfalardan yapılan tanıtımlar en bilinenleri.  

ABD Ticaret Komisyonu yaptığı araştırmada geçen yıl sosyal medya üzerinden dolandırılan kişi sayısının 95 bin olduğunu ve toplamda 770 milyon doların kaybedildiğini belirtti. 2020 yılında bu rakam 258 milyondu. 

Özellikle pandemi ile birlikte sosyal medya kullanımının arttığı bir gerçek. Son 5 yılda dolandırıcılık girişimlerinin de adeta patlama yaptığı ifade ediliyor. Arkadaşlık ilişkileri ile kandırılanlar ve sahte veya olmayan ürün satın alanlar çoğunlukta. Sahte kripto para projelerine yapılan yatırımlar ise 258 milyon dolara ulaşmış.  

Şikâyetler genelde Facebook ve Instagram hakkında yapılmış. Komisyon kullanıcıların ilk fırsatta bu hedef reklamlardan çıkmasını tavsiye ediyor. Ayrıca gizlilik ayarlarını kontrol etmelerini ve para isteyen mesajlara aldanmamalarını istiyor.  
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim