Anlık Bildirim

SpaceX, ABD istihbaratı için casus uydu ağı kuruyor

Amerikalı iş adamı Elon Musk'a ait uzay şirketi SpaceX, ABD istihbaratıyla yapılan gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ inşa ediyor. Anlaşma 1.8 milyar dolar değerinde.
SpaceX, ABD istihbaratı için casus uydu ağı kuruyor Tam Boyutta Gör
Reuters haber ajansı, SpaceX'in ABD Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 1.8 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığını bildiriyor. Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay şirketi, söz konusu anlaşma kapsamında ABD istihbaratı için yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ kuracak.

Anlaşmanın 2021 yılında gizlice imzalandığı belirtiliyor. Bu projeden SpaceX'in Starshield bölümü sorumlu. Casus uyduların sensörleri başka bir şirket tarafından sağlanacak. Kaynaklara göre Starshield projesinin 5.5 bin uyduyu içeren Starlink ağıyla ilgisi yok.

SpaceX, ABD istihbaratı için casus uydu ağı kuruyor Tam Boyutta Gör

Gerçek zamanlı görüntüleme sağlayacak

Casus uydu ağı, ABD ordusunun dünyanın hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etme kabiliyetini önemli ölçüde artıracak. Aynı zamanda ABD istihbaratının dünyada olup bitenleri gerçek zamanlı olarak görüntülemesine olanak tanıyacak.

Ulusal Keşif Ofisi, kurumun SpaceX ile yaptığı sözleşmeyi doğrulamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan bir NRO sözcüsü "Ulusal Keşif Ofisi, dünyanın bugüne kadar gördüğü en yetenekli, çeşitli ve esnek uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştiriyor" demekle yetindi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2435 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim