Anlık Bildirim

Elon Musk, atmosferdeki karbondioksiti roket yakıtına dönüştürmek için bir program başlattı

Elon Musk, SpaceX'le beraber atmosferik karbondioksitten roket yakıtı oluşturulmasını sağlamak amacıyla bir program başlattıklarını açıkladı.                      

SpaceX, karbondioksiti roket yakıtına dönüştürmeye odaklanacak Tam Boyutta Gör

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yaptığı bir paylaşımla SpaceX'in atmosferdeki karbondioksiti alıp roket yakıtı olarak kullanımının sağlanması amacıyla bir program başlattıklarını duyurdu ve ilgilenenleri programa katılmaya davet etti.

Atmosferdeki karbondioksitten roket yakıtı

İklim kriziyle mücadele dünyamızın geleceği açısından önemli bir yere sahipken çoğu büyük şirket, özellikle karbon emisyonuyla alakalı planlarını açıklıyor. Bazı ülkeler de yeşil enerjiye geçiş planlarını duyurdu ve gerekli çalışmalara başladılar.

TIME dergisinin yılın kişisi seçtiği Elon Musk, Twitter'da paylaşım yaparak SpaceX'le bir program başlattıklarını açıkladı. Programın amacını, atmosferik karbondioksiti roket yakıtına dönüştürmek olarak gösterdi. Konuyla bağlantılı bir tweetinde ise "Mars için de önemli olacak" ifadelerinde bulundu. Programın detayları bilinmiyor ancak böyle bir programın hayata geçmesi,  iklim kriziyle mücadelede önemli bir adım olabilir.

Musk ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve dünyanın karbon döngüsünü yeniden dengelenmesini sağlamak amacıyla 100 milyon dolar ödüllü XPrize Carbon Removal yarışmasını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim