Anlık Bildirim

SpaceX seneye Uzay İstasyonu için turist taşımaya başlayacak

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) içerisinde turistleri barındırma fikri uzun zamandır devam etse de teknik altyapı ve istekli özel firmalar şimdiye kadar çok aktif değildi. Bu durum yakında değişiyor

SpaceX seneye Uzay İstasyonu için turist taşımaya başlayacak Tam Boyutta Gör

ABD merkezli özel uzay havacılığı firmalarından biri olan Axiom, SpaceX ile yaptığı anlaşma aracılığıyla 2021’in ikinci yarısından itibaren ISS’ye (Uluslararası Uzay İstasyonu) turist taşımaya başlayacak. Bu taşımalar sırasında Crew Dragon kapsülleri kullanılacak ve görev süresi 10 gün olacak.

NASA ve diğer ulusal uzay ajanslarının bilimsel çalışmalarını sürdürdüğü uzay ajansında turistlerin kimsenin işini engellememesi için ayrı bir kapsül, Axiom tarafından kurulacak. Bu kapsül için NASA tarafından izin verilen firma, ISS’deki ilk ticari kapsülün de sahibi olacak.

Axiom’un uzay turizmi paketleri 10 gün sürecek ve bunlardan 2’si istasyon ile Dünya arasında yolculuk olacak. SpaceX ya da Axiom, bu paketler için herhangi bir fiyat bilgisi açıklamadı fakat daha önce The New York Times’a verilen demeçe göre kişi başı fiyat 55 milyon dolar olacak. 2019 yılında istasyonu özel firmaların astronotlarına açan NASA, bu astronotların istasyonda kaldıkları her gece için 35 bin dolar ücret alınacağını da belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim