Anlık Bildirim

SpaceX, Starship roketinin patlama nedenini açıkladı

Dünyanın en büyük roketi Starship'in görkemli lansmanı başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Peki, roket havalandıktan kısa bir süre sonra neden patladı? İşte SpaceX'in açıklaması.
SpaceX, Starship roketinin patlama nedenini açıkladı Tam Boyutta Gör
SpaceX, dev Starship roketinin kendi kendine patlamadığını, görevin kontrol merkezinden gelen komut üzerine kontrollü bir patlamayla sonlandırıldığını resmi olarak açıkladı.

Roket rotasından çıktıktan sonra spiral çizmeye başladı ve resmi açıklamda bu duruma motorlardaki arızanın sebep olduğu belirtildi. Şirketin konuyla ilgili açıklaması şu şekide: "Test uçuşu sırasında birkaç motor arızalandı, irtifa kaybı oldu ve roket takla atmaya başladı. Ardından testin tamamlanması için komut verildi."

Birkaç ay içinde tekrar fırlatılacak

Roketin düşen parçalarından kimse yaralanmadı. Standart prosedüre göre, Teksas, Boca Chica'daki fırlatma sahası  ve çevresi testten çok önce boşaltılmıştı. Starship roketi ilk test uçuşında 38 km yüksekliğe ulaştı ve fırlatıldıktan yaklaşık iki buçuk dakika sonra kontrolsüz bir şekilde dönmeye başladı.

Ardından bir buçuk dakika sonra bir patlama meydana geldi. SpaceX, roket fırlatma rampasından kalkabilirse test fırlatmasının başarılı kabul edileceğini belirtmişti. Bir sonraki lansman ise birkaç ay içinde gerçekleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22209 kez okundu.
30 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim