Anlık Bildirim

Spotify bizi dinleyerek ruh halimizi anlayacak

Spotify bazı sorular sorarak sesli cevaplarımızı alacak ve yapay zeka algoritmaları ile analiz ederek ruh halimizi anlamaya çalışacak. Listeler de buna göre önerilecek.

Spotify bizi dinleyerek ruh halimizi anlayacak Tam Boyutta Gör

WhatsApp uygulamasının kişisel verileri paylaştığı yeni sözleşmesi yeni fırtınalar kopartmışken müzik endüstrisinin devi Spotify’dan tartışmalı bir hamle geldi. Spotify bizi dinleyerek ruh halimizi anlayacak.

Spotify şimdi bizi dinliyor

Müzik uygulamaları genelde tercih ettiğiniz şarkı türlerine göre size oynatma listeleri önerebiliyor. Hatta internette yaptığınız müzik aramalarını da hesaba katarak hassasiyeti arttıranlar da var. Spotify işi bir adım öteye taşıyor.

Firma tarafından yapılan bir patent başvurusunda kullanıcıların sesini analiz ederek ruh halini anlamaya yönelik bir algoritma geliştirdiği anlaşılıyor. Algoritma kullanıcıya sorular soruyor ve sesli olarak cevap istiyor.

Sonrasında bu cevapları yapay zeka ile işleyerek mutlu, üzgün, kızgın, normal, stres altında gibi tahminler yapabiliyor. Ya da kalabalık grup içerisinde veya yalnız olduğunu anlayabiliyor. Buna yönelik de öneriler yapıyor.

Spotify kullanıcının yaşı ve şehrini de hesaba katarak daha ilgi çekici listeler hazırlayabileceği düşünülüyor. Firma bu tarz kişiselleştirilmiş önerilerin medya akış uygulamaları için normal olduğunu belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim