Anlık Bildirim

Starlink uydu internet hizmetinde geniş çapta bir kesinti yaşandı

SpaceX'in Starlink uydu internet hizmetinde dün büyük çaplı bir kesinti yaşandı ve kullanıcılar 60 ila 90 dakika internete bağlanamadılar.

Starlink uydu internet hizmetinde geniş çapta bir kesinti yaşandı Tam Boyutta Gör

Datacenter Dynamics web sitesine göre SpaceX'in Starlink uydu ağı dün büyük bir arıza yaşadı. ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Büyük Britanya, İrlanda, Fransa ve Almanya'dan kullanıcılar, Amerikan uydu operatörünün hizmetlerini 60-90 dakika boyunca kullanamadı. Şu anda her şey her zamanki gibi çalışıyor.

Bazı kullanıcılar, Starlink çevrimiçi olduktan sonra terminalleri için bir yazılım güncellemesi aldıklarını belirtti. Starlink şu anda beta testinde, bu nedenle hizmetin ağ durumunu gösteren kalıcı bir web sayfası bile yok. SpaceX'in kendisi, bu haberin yazıldığı sırada kesinti hakkında herhangi bir açıklama yapmış değildi.

Starlink uydu internet hizmetinde geniş çapta bir kesinti yaşandı

Starlink kullanıcıları olayı Twitter ve Reddit'in yanı sıra internet kaynaklarının çalışmasındaki kesintileri izleyen DownDetector portalında bildirdi. Bugüne kadar SpaceX, planlanan on binlerce Starlink uydusundan yaklaşık 1.700'ünü alçak dünya yörüngesine fırlattı. Son zamanlarda ise SpaceX'in patronu Elon Musk, Starlink'in Web'e erişim için 100 bin İnternet terminali sağladığını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim